Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan: "Engelli yavrularımızın hepsi hayatımızın bir parçası"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir hastanede düzenlenen programda, "Engelli çocuklarımızın, yavrularımızın hepsi hayatımızın bir parçasıdır. Bizlerin en önemli görevi de onlar için engelsiz bir yaşam oluşturabilmektir" dedi.

        Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik program düzenledi. Ulus'ta bulunan özel bir hastanenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Elif Gönlüm, Parıltı Derneği Başkanı Neşe Gönül, Microsoft'ta çalışan görme engelli iş kadını Duygu Karaman, görme engelli Avukat Çağrı Yıldırım ve engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

        "Toplumu daha duyarlı olmaya davet ettiler"

        Program, engelli öğrenciler tarafından hazırlanan mini konserle başladı. Duygu Karaman ve Çağrı Yıldırım'ın azim ve başarı ile geçen hayat hikayeleriyle engelli çocuklara örnek olduğu etkinlikte, çocuklar karşılaştığı engelleri, yaşadıkları zorlukları aktararak toplumu daha duyarlı olmaya davet ettiler. Programda engelli bir öğrenci kendi çizdiği bir resmi Başkan Demircan'a hediye etti.

        "Hepimizin sorumluluğu çok büyük"

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, merhamet ve empatinin çok önemli olduğunu belirterek, "Engelli çocuklarımızın, yavrularımızın hepsi hayatımızın bir parçasıdır. Bizlerin en önemli görevi de onlar için engelsiz bir yaşam oluşturabilmek. Hep birlikte yapmamız gereken hayatı nasıl kolaylaştırabileceğimizi düşünmek ve buna göre çözümler üretmektir. Hepimizin sorumluluğu çok büyük. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Her insan kendi eksiğini bir başkasıyla tamamladığına göre, bir birimizin eksiğini gidererek yaşayabileceğimiz bir dünya kurmalıyız" dedi.

        "Kendi engellerimizi de hatırlamalıyız"

        Başkan Demircan, "Dünya Engelliler Gününde sadece engellileri değil, kendi engellerimizi de hatırlamamız lazım. Ben burada engelli kardeşlerimizin annelerini alkışlıyorum. Gerçekten hayatlarını tamamen onlara adıyorlar" şeklinde konuştu.

        Çocukların morali kadar ailelerin morali de önemli

        Toplantının sadece bir gün değil bir ömür boyu farkındalığa dikkat çekilmek için yapıldığını söyleyen Elif Gönlüm ise, "Çocukların morali kadar ailelerin morali de çok önemli. Kendilerini hem toplumla dayanışma içinde hissetmelerine yardımcı olmayı hem de tedavilerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Böylece sosyal çevrede kendilerine olan güvenleri daha da artacak. Onlara kendilerini güvende hissettirmek, sosyal kapasitelerini artırmak, kaynaştırmak ve kendilerini önemli hissetmelerini sağlamak için buradayız" ifadelerini kullandı.

        (HB-ÖZ-Y)

        03.12.2016 17:31:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler