Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 Aralık Dünya Engelliler günü Yozgat'ta kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yozgat'ta bir dizi etkinlik düzenlendi. Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene Yozgat Vali Kemal Yurtnaç, Vali Yardımcısı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan ile Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan engelli vatandaşlar katıldı.

        Program Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen zeybek gösterisiyle başladı. Ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan engelli vatandaşların şiir ve türkü dinletisi ile devam etti. Gerçekleştirilen programda bir engelli vatandaşlara akülü araba hediye edilirken Milli Eğitim İl Müdürlüğünde ve Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğünde kullanılmak üzere iki adet daha tekerlekli sandalye verildi.

        "Hepimiz birer engelli adayız"

        Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, amaçlarının engelli vatandaşlara karşı farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek "Engellilik, yalnızca engellilerin ve her türlü sıkıntılarını paylaştıkları ailelerinin değil, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar doğru ve kalıcı çözümler üretmektir. Bu kapsamda engelli hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi engelliler ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturma, engellilerin topluma kazandırılmasında yardımsever birey olma açısından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Bizler de bugün bu programla ilimizde engellilik konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Bizler İl Müdürlüğü olarak 250 kapasiteli bu kuruluşta 138'i özel bakım ve kurs eğiticisi, sağlık ve sosyal servisi dahil 200 personel ile engelliye bakım ve rehabilitasyon hizmeti ile sorumluluğumuzu yerine getirirken engellinin en büyük destekçisi olduğumuzun bilinmesini isterim. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizim görevimiz tüm engelleri kaldırmaktır" şeklinde konuştu.

        "Tüm çalışma arkadaşlarımla sizin emrindeyiz"

        Engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık yapacaklarını her fırsatta dile getiren Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü sene de bir kez kutlayıp unutulan günler olarak kalmaması lazım. Göreve geldiğim günden itibaren bazı gruplara pozitif ayrımcalık tanıyacağımızı söyledik. Bunu tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Sizin hayatta aldığınız tadı biraz olsun yukarılara çıkarıyorsak bu bizim için mutluluk vericidir. Bizim için huzur evlerinden tutun rehabilitasyon merkezlerine, çocuk yuvalarına kadar tüm kurumlar çok önemli. Gittiğim kamu kurumlarında, hastanelerde, okullarda bakıyorum, engelli vatandaşlarımız için rampa yapılmış mı? Bu arkadaşlarımız rahatça istediği yere ulaşabiliyor mu? Kamu kurumları idarelerine rahatça ulaşabiliyor mu? Bunların inşallah alt yapısını daha da güçlendireceğiz. Bunu sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapacağız. Kamu hizmetlerinin sizlere doğru açılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda kendimi sizin emrinizde görüyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber sizin emrinizdeyiz" dedi.

        Programın ardından rehabilitasyon merkezinde bulunan engelli vatandaşlara hediyeleri verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Rehabilitasyon merkezinde bulunan bir vatandaşın yaptığı tablo ise Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'a armağan edildi. Son olarak ise engelli vatandaşlar tarafından yapılan resimler davetlilerin beğenisine sunuldu.

        (BMG-AG)

        03.12.2016 18:01:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler