Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazeteci Tezcan, Yozgat'ta FETÖ ve Darbeyi anlattı

        YOZGAT (İHA) - Memur-Sen Yozgat İl Temsilciliğinin davetlisi olarak Yozgat'a gelen Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz darbe girişimini ve dünya siyasetinin durumunu, "15 Temmuz Gerçekleri" isimli konferansta anlattı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapılanmasıyla ilgili yaptığı yorum ve analizlerle dikkat çeken Analiz Merkezi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz öncesi ve sonrası yaşadıkları anektotları anlattı. 15 Temmuz gecesi milletin iradesine yapılan kanlı darbe girişimine karşı halkı sokağa direnmeye çağıran ilk kişi olan Tezcan, bu yapının gizli kalmış yönlerini ve ülkemiz açısından tehlikelerini anlattı.

        Yozgat Belediyesi Kültür ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansa Yozgat İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu'nun yanı sıra çok sayıda kurum müdürü katıldı.

        Konferansın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Şerefli, milletin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını ifade etti. Şerefli, "Bizler bu buluşmada değerli gazeteci Fatih Tezcan'ı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Başkomutanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve bu aziz millete yapılan hain darbe girişimine karşı o kara günde nasıl dik durduysak bundan sonra da aynı şekilde dik duracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

        FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimini ilk önce duyuran ve böylece önlem alması için halka ve kurumlara süre kazandıran Gazeteci Fatih Tezcan, ilk olarak 17-25 Aralık olaylarına değindi. Tezcan '17-25 Aralık diye bir şey yoktur, 17-25 Aralık dediğimiz mevzu Aralıktan, Şubata kadar sürecek olan bir dönemin demosudur" dedi. Türkiye'de tek güvendiği ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hatırlatan Tezcan,"Eğer bu ülkede Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'sa Allaha hamdüsenalar olsun" şeklinde konuştu.

        FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in ülkeyi nasıl aldattığı ile ilgili hazırladığı derlemelerini anlatan Tezcan, Fetullah Gülen'in ecdadıyla ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadığını aktardı. Evinde FETÖ ile ilgili yazılan 43 kitabın bulunduğunu ve incelediğini vurgulayan Tezcan, "Kitapların hepsi aynı konuları anlatıyor, hiçbiri farklı değil" dedi.

        FETÖ'yü sorgulamak için Fetullahçı Terör Örgütünü ve paralel devlet yapılanmasını çok iyi bilmenin gerektiğini söyleyen Tezcan, FETÖ'nün itiraflarının bile sistematik bir şekilde olduğunu açıkladı. Tezcan ayrıca FETÖ'nün dini temelli bir terör örgütü olduğunu da belirtti.

        FETÖ'nün, Milli Görüş Hareketinin kurucusu olan Necmettin Erbakan'ın partisine sızma tekniği gösteremediği tek yerin olduğunu belirten Tezcan, "15 Temmuz gecesi havalimanlarında binlerce Ülkücüyü, köprülerde binlerce Milli Görüşçüyü gördüğümde çok şükür dedim ve rahatladım" ifadelerine değindi.

        FETÖ üyelerinin artık yurt dışında da rahat rahat gezemediklerini hatırlatan Tezcan, "Ne ABD'de ne de Almanya'da FETÖ üyeleri, ellerini kollarını sallaya sallaya rahatça gezemiyorlar. Artık sokaklara çıkamıyorlar. Ancak Fransa ve Belçika'da biraz rahatlar" görüşlerine yer verdi.

        15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine karşı direnmenin kişi odaklı olmadığını, fikriyata düşman olduklarını söyleyen Tezcan, 2. Darbe girişimini akıllarından geçirenlere seslenerek 'Türk milleti onları bekliyor olacak' dedi. 15 Temmuz'da her akıtılan kanın hesabını verecekler. Bu kez 15 Temmuz'daki gibi merhametli olmayacağız. Biz vatan evladıyız, onlar vatan haini. 15 Temmuz'un hesabı sorulduğunda devletimizin büyüklüğünü herkes görecek" açıklamalarında bulundu.

        Gazeteci-Yazar Tezcan'ın verdiği konferanstan sonra soru cevap bölümüne geçildi ve Tezcan, salonda bulunan vatandaşların sorularını cevapladı.

        (BMG-AÖ-Y)

        04.12.2016 09:54:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler