Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakaya Belediyesi'nden her mahalleye ayrı takvim

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Manaz

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Sarıcakaya Belediyesi Başkanı, yaklaşan yılbaşı öncesi farklı bir uygulama ile ilçedeki her mahalle için ayrı ayrı takvimler hazırlayıp vatandaşlara hediye etmeye başladı.

        Her mahallenin farklı açılardan görüntüleri ve ürünlerinin fotoğrafları ile süslenen takvimler, Sarıcakayalı vatandaşların yanı sıra farklı şehirlerde yaşayan Sarıcakayalı'lardan da yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Faruk Güler, Sarıcakaya ilçesine yeni bağlanan mahalleleri özel hissettirmek için bin 500 adet böyle bir takvim çıkarttıklarını belirtti. Belediyelerin, kurumların genelde tek çeşit takvim bastırdıklarını aktaran Güler, farklı şehirlerde yaşayan Sarıcakayalıların da yoğun ilgi gösterdiğini aktardı. Güler, ''Mahallelere özel olarak yaptığımız takvimin çıkış amacı, bize yeni bağlanan mahallelere daha özel davranmak. Onları da özel hissettirmek. Mahallemizin bozulmamış kültürel değerlerini, tarihi dokusunu ve ürünlerini takvimlere basarak onlara daha özel bir çalışma yapalım istedik. Bu özel çalışma da kamuoyunda yankı uyandırdı ve sosyal medyada bunu paylaşarak daha fazla hemşerilerimize ulaşmayı hedefledik. Yoğun bir katılım oldu sosyal medyadaki bu çağrımıza. Bu konuyla ilgili olarak yine önceki Cuma namazına müteakip tüm camilerimizde bu takvimleri ücretsiz olarak dağıtmakla beraber ayrıca bize Beyaz Masadan, sosyal medyadan ulaşan hemşerilerimizin de bu özel, kendi mahallelerine göre tasarlanmış takvimleri adreslerine, gerek il içi, gerekse il dışı olarak gönderiyoruz. Hatta bir kaç da mesaj vardı yurt dışından gelen. Gerekse yurt dışına kargo yolu ile göndermeyi düşünüyoruz. Böyle bir farkındalık oluşturmayı hedefledik. Standart bir takvim anlayışının dışına çıktık. Normalde tüm kurumlar, belediyeler tek çeşit takvim bastırırlar, onu dağıtırlar. Biz burada biraz daha zahmetli bir işe girmiş olduk. Her mahallenin ayrı tasarımı yapıldı. Ona göre farklı farklı baskılar yaptık. Standardın dışına çıkarak biraz daha ilgi, alakayı motivasyonu yakalamayı amaçladık" ifadelerini kullandı.

        (BRK-MET-Y)

        04.12.2016 10:11:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler