Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanya'ya kavşak müjdesi

        ANTALYA (İHA) - Alanya trafiğinin sıkışıklığına önemli bir çözüm üretecek olan Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları proje çalışmalarında sona gelindi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleri hazırlanan kavşaklarda inşaat çalışmaları Ocak ya da en geç Şubat ayında başlayacak.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kavşakların yapım ihalesinin bu yılın sonuna kadar sonuçlandırılacağını ve inşaatların önümüzdeki Ocak ya da Şubat aylarında başlanacağını müjdeledi. Kargıcak'a kadar birinci etabı tamamlanacak olan Alanya çevreyolunda da çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Türel, "Çevreyolunda kamulaştırma işlemlerinin yüzde 70'i tamamlandı. Arazi konumuna göre proje tadilatları söz konusu oldu. Köprülü geçişlerle arazi koşullarının zorlaştığı yerlerde sorun çözüldü ve Çallı Kavşağı'nda olduğu gibi asma gergili köprüler tercih edildi. Örneğin bir noktada Çallı Kavşağı'ndan daha uzun asma gergili köprü projelendirildi" diye konuştu.

        Öncelik servis yollarının

        Kavşak çalışmalarında öncelikli olarak servis yollarının yapılacağını vurgulayan Başkan Menderes Türel, "İnşaat çalışmaları sırasında Alanyalı vatandaşların ve sürücülerimizin sıkıntı yaşamaması için öncelikli olarak servis yollarını tamamlayacağız" dedi.

        Ticaret Lisesi ve Telekom kavşak çalışmalarının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Devamındaki çevreyolu ise 2018 yılında hizmete girecek.

        (SM)

        04.12.2016 10:32:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler