Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaz Dağlarındaki bilim ziyaretlerine kar engeli

        (Fotoğraflı)

        Müjgan Özbek

        BALIKESİR (İHA) - Türkiye'nin tek, dağ merkezli bilimsel çalışma alanına sahip olan Kaz Dağları Bilim Köyü'ne gerçekleştirilmesi planlanan okulların bilim gezileri kar engeline takılıyor.

        Bilim adamı Faruk Durukan'ın kurduğu, dağ merkezli bilimsel çalışma alanına sahip 'Kaz Dağları Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köy yolu, kar nedeniyle kapanınca, bölgedeki çalışmalar da aksadı. 4 gün önce Kaz Dağları'na yağan yoğun kar nedeniyle, bilimsel çalışmalar ile ülkedeki üniversite ve liselerin bilim gezileri de ertelendi. Balıkesir'e bilim gezisi için gelen ve Türkiye'nin en ünlü liseleri arasında yer alan Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, 1 haftalık programlarının en önemli kısmını ertelemek zorunda kaldı. Edremit ilçesindeki ar-ge tesislerinde bilim adamı Faruk Durukan'ı ziyaret eden öğrenci heyeti, Kaz Dağları Bilim ve Sağlıklı Yaşam Köyü'ne gidip çalışmaları yerinde incelemek istedi. Bilim köyüne kar nedeniyle ulaşım olmadığını öğrenen öğrenciler, Faruk Durukan'ın Edremit'teki tesislerinde inceleme yaptı ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Liseli öğrenciler, Kaz Dağları'nın etiklerinde olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Balıkesir'in Edremit ilçesinde ziyaretler yaptık. Zeytin topladık. Bilgiler topladık. Şimdide bilim ziyaretindeyiz. Bilim köyüne gidemedik ama Faruk Durukan bize çok önemli bilgiler verdi. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        Durukan, öğrencilere ziyaret sözü verdi

        Üniversitelerin yanı sıra, liselerden de öğrenci heyetlerinin Kaz Dağları Bilim Köyü'ne ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen bilim adamı Faruk Durukan, "Kaz Dağları'nda kurduğumuz bilim köyümüzü sürekli üniversitelerden gelen bilim heyetleri ziyaret ediyor. Son olarak, bu yıl içinde Süleyman Demirel Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin bilim heyetleri ve öğrencileri ziyaretler gerçekleştirmişti. Bugünkü misafirlerimiz de, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri oldu. Fakat şanssızlık oldu ve bölge kar altında olduğu için gidemiyoruz. Çalışmalarımızı burada kendilerine gösterdik. Ama onlara söz verdik ve uygun hava koşulları olduğu bir zamanda onları Kaz Dağları'nda misafir edeceğiz ve onlara bir ziyafet vereceğiz. Bilim köyümüzde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni projelerimiz de var sürdürülen. Sevinçli güzel haberleri, yeni bilimsel çalışmaları ülkemize müjdeleyeceğiz" dedi.

        Kaz Dağları Bilim Köyü'ne hafta sonu yapılması planlanan bilimsel gezi etkinliklerinin de iptal edildiği öğrenildi.

        (MÖB-UGR)

        04.12.2016 10:36:22 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler