Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de Dünya Engelliler Günü etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz - Nimet Ergün

        İZMİR (İHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde İzmir'in Urla, Çeşme ve Aliağa ilçelerinde etkinlikler düzenlendi. Urla'da engelli bireyler kahvaltıda bir araya gelirken, Çeşme'de özel öğrencilere eğitim seti hediye edildi. Etkinliklerin en coşkulu olduğu Aliağa'da ise Engelliler Mehteran Takımının gösterisi büyük alkış aldı.

        Urla'de engelli vatandaşların buluştuğu kahvaltıda, birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapıldı. Urla Belediyesi'nin düzenlediği organizasyona Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehtap Baydak, özel çocuklar ve aileleri katıldı. Özel çocuklar ile bir araya gelen Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar keyifli bir gün geçirdi.

        Son yıllarda engelliler konusunda devletin attığı ciddi adımların olduğunu vurgulayan Kaymakam Demiryürek, "Evde bakım aylıklarımız var, engelli aylıklarımız var. Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin imkanlarını da mümkün olduğunca engellilerimizin menfaatleri doğrultusunda kullanmaya özen gösteriyoruz" dedi. Yarımada'nın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Urla'ya özel eğitim okulu yapılması konusunda çalışmaların olduğunu dile getiren Demiryürek, "Çeşmealtında yeri tespit ettik, imar durumunu belediyemiz ile konuştuk. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yılki yatırım planında yer alması için gayretimiz var. Sadece Urla'nın değil Yarımada bölgesinin sorununu çözecek bir yatırım olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

        Beraber olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Uyar ise "Siz çok özel annelersiniz. Çocuklarınız ise öylesine pırıl pırıl çocuklar ki, bizler için çok özel ve önemliler. Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız. Siz yeter ki bizden talep edin imkanlarımız doğrultusunda elimizden geldiğince yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışalım. Özel çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını arttırmak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Siz söyleyin biz yapalım" dedi.

        Çeşme'de eğitim seti hediyesi

        Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda eğitim gören özel öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yalnız bırakmayan Çeşme Rotary Kulübü, yanlarında getirdikleri eğitim setlerini özel öğrencilere sunarak onları sevindirdi. Çeşme Rotary Kulübü Dönem Başkanı Remziye Kısa, okul ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Rotary'nin insanlığa hizmet ettiğini vurgulayarak, "Çeşme Rotary Kulübü olarak özel öğrencilerimizin yanında olmanın mutluluğunu yaşadık. Sevgili eğitimcilerin belirledikleri eğitim setleri ve gereçlerini temin ederek okulumuza teslim ettik. Çeşme'li ve Çeşme'de yaşayan dostlarımızı da özel öğrencilerimize destek olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Aliağa'da Mehteranlı kutlama

        Aliağa'daki etkinlik ise Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir'in Cumhuriyet Meydana Çelenk bırakmasıyla başladı. Engelliler Mehteran Takımının, Engelsiz Cafe'de gerçekleştirdiği gösteri ise büyük alkış aldı.

        Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Engelliler Derneği tarafından kurulan Mehteran Takımının sergilediği gösteri izleyenlerin beğenisi topladı.

        Etkinlikte konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Mehteran takımlarının üyelerine teşekkür ederek, "Şanlı bayrağımız hiç inmesin, Mehteran hiç susmasın. Güzel bir günde, güzel bir coğrafyada, dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye'de ve dünyanın en güzel bayrağı olan bizim bayrağımızın altında bizlere güzel bir gün yaşattınız, teşekkür ederim. Ayıca gününüz kutlu olsun. Sizler bu ülkenin evlatlarısınız, sizler bu ülkede 80 milyona emanetsiniz. Devletimiz de imkanlar ölçüsünde tüm kurum ve kuruşları ile sizlerin yanınızda" dedi.

        (AG-Y)

        04.12.2016 12:16:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler