Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kepez'de yeni semt konağının temeli törenle atıldı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi, Antalya'da bir ilk olan semt konağının 3'üncüsünün yapımını başlattı. Bölge halkına sosyal ve kültürel ve eğitim alanında hizmet verecek olan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı'nın temeli törenle atıldı.

        Temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törenin onur konuğu ise semt konağına ismi verilen Türk müziğinin rekortmen bestekârı, mevlithan ve hafız Amir Ateş ile eşi Keriman Ateş oldu.

        Tören, Hafız Amir Ateş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra şefliğini Tahir Çetin'in yaptığı Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Amir Ateş'in bestelerinden oluşan mini bir konser verdi. Ünlü bestekâr da koro ile 'İçimde Bir Dertli Bülbül Öter Yûnûs Yûnûs ve Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın' adlı eserlerini seslendirdi.

        Daha sonra kürsüye gelen Başkan Hakan Tütüncü de yılbaşına kadar 13 tane eserin temel atma ve açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

        Tütüncü, "Biz çalıştıkça Kepez güzelleşiyor. Kepez güzelleştikçe eserlerimiz anlamlı ve özel hale geliyor. Aslında bir döneme, devre hep beraber mühür basmanın, eserlerimizle Antalya'mıza, Kepez'imize imza atıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

        Kültür ve sanata yeni bir tesis

        Tütüncü, 3.sünün yapımını başlattıkları semt konağının, mahallelilerin sosyalleştiği, mahallenin birçok kültürel ve sanatsal etkinlikle buluştuğu çok özel noktalar olduğuna dikkat çekti.

        Esentepe ve çevresindeki mahallelere de semt konağı sözü verdiklerini anımsatan Tütüncü, "Semt konağı yapımını başlatarak burada sosyal ve kültürel hayata yeni bir tesis armağan ediyoruz. 2017 yılı içerisinde bu tesisi hizmete açarak, burada da sosyal ve kültürel etkinlikleri, eğitim kurslarını verme imkânına sahip olacağız. Kepez'in kültür ve sanat dünyasına buradan yeni bir kapı aralayacağız. Tesis bölgeye hayırlı olsun."diye konuştu.

        Başkan Hakan Tütüncü, törenin onur konuğu olan Amir Ateş için de şunları söyledi: "Türk müziğine binlerce beste kazandırmış, gönül telimizi titreten güftelere ruh vermiş çok büyük bir bestekâr. O iyi bir bestekâr olmanın yanında iyi bir hafızı kelam, iyi bir din âlimi, müezzin. Camide mevlit okunurken hafızamızda görüntüsünün olduğu bir büyüğümüz. Yani bu toprakların öz evlatlarından, bu toprakların aşığı sanatkârlardan birisi. Kendisiyle iftihar ediyoruz."

        Geçtiğimiz yıl düzenledikleri sanat gecesinde Amir Ateş Hoca'nın ismini vefanın bir nişanesi, şükran duygularının bir ifadesi olarak yapacakları bir kültür tesisinde yaşatacaklarının sözünü verdiğini anımsatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü. "Belediye meclisimiz, tüm üyelerinin oy birliği ile temelini attığımız tesisin ismini 'Esentepe Amir Ateş Semt Konağı' olarak tescil etti.

        Biz de kıymetli insanlar her nedense bu fani dünyayı terk ettikten sonra kıymet, bilinir. Bence gönül ve irfan dünyamıza nice eserler kazandıran büyüklerimizin kadir ve kıymetlerini hayatta iken bilmeliyiz ki onlar da farklı bir mutluluğu yaşasınlar ve onların daha üretken olmasını sonuçlasın. Bu nedenle Hocamızın ismini semt konağında yaşatmak istedik."

        Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuşmasında şunları ifade etti: "Türkiye'de her halde 2 binin üzerinde beste ile en çok beste sahibi bir üstadımız. Hocamızın Antalya ile ilgili yazdığı marş hem de güftesini okuduğu bestesi merakıma mucip oldu. Bu eserin farkına varmamak benim için büyük eksiklik ama bu eserleri değerlendireceğiz. Bu eserleri Antalya'nın her köşesinde de seslendireceğimizin de sözünü veriyorum. Hakan Başkanımızın isim vermedeki yeteneğini de her zaman takdirle ve tebrikle karşılıyorum. Zaman zaman bu konuda Hakan Başkan'dan destek alacağımı ifade ettim. Hakan Başkan, Türkiye'de çok önemli insanların isimlerini birçok tesise, bulvara verdi. Esentepe Semt Konağı'mızın Amir Ateş ismi ile taçlandırılması tam yerinde bir tercih oldu.

        Kepez ilçemiz haftada bir değil, 2, 3 temel atma ve açılış törenleriyle yıldız gibi parlıyor. Hakan Başkan birçok tören yapıyor ve bazılarına katılamıyorum. Allah bereketini artırsın. Yapılan eserlerin hepsi Kepez ve Antalya için büyük bir kazanç.

        (SM)

        04.12.2016 13:01:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler