Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adilcevaz'da genç çiftçilere hayvanları dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde proje sunan genç çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvanları teslim edildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan 'Genç Çiftçi Hibe Programı'na proje sunan 18 genç çiftçiye, Uruguay'dan getirilen 108 adet Angus ırkı büyükbaş hayvan dağıtıldı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un da katıldığı programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından her çiftçiye 6 adet olmak üzere toplamda 108 adet Angus ırkı büyükbaş hayvanın dağıtımı yapıldı.

        Dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, her bir proje bedelinin 30 bin lira olduğunu ifade ederek, "İlçemiz genelinde geçtiğimiz günlerde 5 genç çiftçimize 40'ar adet olmak üzere toplamda 200 küçükbaş hayvanı hak sahiplerine teslim etmiştik. Bugün ise yine aynı proje kapsamında büyükbaş hayvan almaya hak kazanan çiftçilerimize Uruguay'dan getirilen Angus ırkı hayvanların dağıtımını yaptık. Bu tür projeler sayesinde genç çiftçilerimiz, tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması amaçlanmaktadır. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş ise, bu sene 26 adet projeyi ilçeye kazandırdıklarını belirterek, "Bakanlık tarafından başlatılan program kapsamında ilçemizde 26 adet projemiz kabul edilmiştir. Bu projelerden 2 adet arıcılık, 18 adet büyükbaş hayvan, 5 adet küçükbaş hayvan ve 1 adet kapama meyve bahçesi projelerine başvuran çiftçilerimiz her biri 30 bin lira değerinde hibe almaya hak kazanmışlardır. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla projeyi ilçemize kazandıracağız. Bugün dağıtımını yaptığımız büyükbaş hayvanlar, Uruguay'dan getirilmiş etçi ve meralara uyum sağlayan Angus ırkı hayvanlardır. Bu hayvanların tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        04.12.2016 15:38:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler