Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdullah Reha Nazlı: Laboratuvarda ve hayatta aynı stratejiler geçerli

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bu yıl 4.sü düzenlenen BioForm etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. İlaç, medikal, kimya, genetik, gıda ve bazı diğer sektörlerin yetkilileri ile üniversitelerin benzer bölümlerindeki öğrencilerini buluşturan BioForm etkinliğine 1000'den fazla lisans ve yüksek lisans öğrencisinin katılımcı olarak başvurdu. Üç gün süren ve 15 oturumdan oluşan organizasyonda bilim insanları, çeşitli firma yetkilileri ve alanlarında uzman kişiler konuşmacı olarak yer aldı.

        Gıda Mühendisi gibi Düşünmek kitabının da yazarı olan Nazlı, konferansında gıda mühendisliğinin hayata ve problemlere karşı bir düşünce sistemi olarak kullanılabileceğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Gıda mühendisliği mesleğinin çalışma alanına giren İşletme, İstatistik, Matematik, Mikrobiyoloji gibi bilim dalları ile Epistemoloji, Psikoloji, Mantık konularının birbiriyle ilişkilerinden oluşan tespitlerine değinen Nazlı, bunlardan hayatla ilgili çıkarımlarda bulundu.

        Abdullah Reha Nazlı, gıda mühendislerinin laboratuvarda kullandığı bir teknik ile binlerce yıllık bir strateji kitabındaki ortak prensibi fark etmesiyle başlayan düşünce sürecini anlatırken tarih boyu aynı stratejilerin insan yaşamını etkilediğinden bahsetti. Farklı açılardan bakıldığında değişen düşünce sistemleri yerine ne yönden bakılırsa bakılsın aynı görünen gerçeğin bütünü ile ilgilenilmesi gerektiğini anlatan Nazlı; konuşması boyunca bilgisayar kullanımından işletme yönetimine ve sosyal medyanın mantığına kadar konuyla ilişkilendirdiği pek çok güncel konuya da değindi. (EFE)

        05.12.2016 09:43:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler