Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turuncu Cafe çok renkli

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi tarafından 2015'te kadının kendini daha rahat ifade etmesi, sosyalleşmesi ve kadına şiddete karşı güçlendirilmesi amacıyla çeşitli aktiviteler, söyleşiler düzenlemek amacıyla açılan Turuncu Cafe kadınlara yeni bir dünyanın kapısını araladı.

        Okuma azimleri parmak ısırttı

        Kadınların kendini güçlü hissetmesi ve gücünü fark etmesini hedefleyen Turuncu Cafe, 2 kadının da hayalinin gerçekleşmesine vesile oldu. Eylül ayında okuma yazma kurslarına katılarak okuma hayalini gerçekleştiren üç çocuk annesi Iraz Altıntaş (52) ile komşusu Fadime Erol (46) okumayı öğrenmelerine ilişkin şunları kaydettiler:

        "Artık istediğimiz yere giderken zorluk çekmiyoruz, dolmuş ve otobüse kimseye bu nereye gider diye sormadan biniyoruz. Okumayı daha da ilerleteceğiz, azimliyiz."

        Iraz Altıntaş Cafenin sosyalleşmelerine yardımcı olduğunu belirtirken, "Evden çıkamıyorduk, burası yakın. Hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Çiçek bakımı ile ilgili öğrendiklerimizi evde uygulamaya başladık, yumurtayı haşladıktan sonra hem suyunu hem de kabuklarını değerlendiriyoruz. Ayrıca artık çocuklarımızla daha güzel konuşup anlaşabiliyoruz, aramızdaki iletişim güçlendi. 2016'da da Turuncu Cafenin tüm etkinliklerine katılacağız" şeklinde konuştular.

        "ilk yardım eğitiminde öğrendiklerimi uygulayarak kendi kendimi tedavi ettim"

        Turuncu Cafenin etkinliklerine açıldığından bu yana katılan Nesrin Türker (30), "Evde boş boş oturuyorduk, şimdi bir araya geliyoruz. Buraya ilk yardım kursuna gelmiştim, küçük bir ev kazası geçirdim, çayı bacağıma döktüm evde, bacağım yandı. Burada ilk yardım eğitiminde öğrendiklerimi uygulayarak kendi kendimi tedavi ettim" diyerek cafenin bilgilendirmeye katkısını ifade etti.

        "Mustafa Ak'a kadına verdiği önemden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum"

        Spora yönelik etkinliklerin artırılmasını talep eden Hanife Yıldırım (51) ise "Komşumuzun sayesinde bu cafeden haberimiz oldu, açıldığından beri her etkinliğine geldim. Hamamönü, Hacıbayram, Doğal Yaşam Alanı gezilerine de katıldım, buradan öğrendiklerimle ailemle, çevremle iletişimim daha sağlıklı oldu. Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'a kadına verdiği önemden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere değer verildiğini hissettik, minnettarız" değerlendirmesinde bulundu.

        (BEN-ÖK-Y)

        05.12.2016 11:05:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler