Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önceliğimiz kavga ve gürültüsüz hizmet

        - Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynaca;

        - "Kibar, kavgadan uzak, efendi ve doğru bir siyasi yaklaşımımız olacak"

        - "Tam bir takım ruhuyla hareket edeceğimiz ekip kurduk"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, hiçbir kavgaya, gürültüye mahal vermeden ilçe halkına hizmet vermek istediklerini, Tepebaşı'yla ilgili bir sıkıntı varsa önceliklerinin Meclis Üyeleri aracılığı ile Tepebaşı Belediyesi'ne başvurup sorun çözmek olduğunu belirterek "Milletimizin hakkını korumak için yanlış bir şey varsa onu söyleyeceğiz. Yoksa kavga gürültü çıkarmak bizim işimiz değil, derdimiz değil" dedi

        Kaynarca, Tanıtım Medya birimi ekibiyle İhlas Haber Ajansı Eskişehir Bölge Müdürlüğü'ne yaptığı tanışma ve nezaket ziyaretinde, yeni devraldıkları yönetim ilgili hizmet anlayışları hakkında bilgi verdi. Tepebaşı Bölgesi'nde yaklaşık bir buçuk aydır görevde olduklarını belirten İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, kısa sürede yüzlerce ev ve esnaf ziyareti yaptıklarını anlattı. Kaynarca, "Gençlik Kolları, Sosyal Politikalar ve Tanıtım Medya gibi birçok başkanlığımız var. Sosyal Politikalar başkanlığımızda yaklaşık 650 evi ziyaret ederek muhtaç, ihtiyaç sahibi fakir fukara, garip gurabaya yardımcı oldu. Ama biz bunları basınla hiç paylaşmadık. Böyle bir şeyin reklamı yapılsın istemediğimiz için böyle bir paylaşımda bulunmadık daha önce. Talepleri toplayıp ilgili yerlere, bir kısmını kendi bünyemizdeki iş adamlarıyla vasıtası ile çözdük. Sıkıntısı olanlar için dönüş yapılmayan kimse kalmadı. Bize, bizim şu talebimiz var denilince, yani yapabildiğimizin tamamına ilaç olmaya çalıştık. Sosyal politikaların böyle bir çalışması oldu. Tabi Tanıtım Medya bütün medya kuruluşlarıyla aynı şekilde yani bütün organlarımız aynı anda çalışıyor. Tepebaşı'nda bütün sahada yer almaya çalışıyoruz. Kendi mahallelerimizin tamamında yer almaya çalışıyoruz. Bütün mahallelerde danışma programları yapıyoruz. Bu şu demek; bizim orada kayıtlı üyemiz ne kadar varsa onların neredeyse tamamını harekete geçirmiş oluyoruz. Artık 'Durmayın, referandum olabilir, seçim olabilir, hiçbir şey olmasa bile artık ayağa kalkın' diyoruz. Uzun yıllardır Eskişehir siyasetini Tepebaşı siyasetini gözlemleyen bir ekip olarak söylüyorum ki, kendi adımıza herkesin görevini yapabileceği, tam bir takım ruhuyla hareket edeceğimiz bir ekip kurduk. Bu ekibin sahada nasıl işleyeceğini bilmiyorduk. Bir buçuk aydır gayet güzel yerli yerinde işlediğini gördük" dedi.

        "Kibar, kavgadan uzak, efendi ve doğru bir siyasi yaklaşımımız olacak"

        Önceliklerinin Eskişehir ve özelde Tepebaşı olduğunu, hiçbir kavgaya gürültüye mahal vermeden gerçekten üzüm yeme hesabıyla yollarına devam ettiklerini anlatan Kaynarca, şunları söyledi;

        "Örneğin Tepebaşı'yla ilgili bir sıkıntı var ve bu Tepebaşı Belediyesi'ni ilgilendiriyorsa kavga gürültü yapmadan önce Meclis Üyelerimiz aracılığıyla biz Tepebaşı Belediyesi'ne başvuruyoruz. Sorun çözmek için. Sorun çözülürse ki böyle örnekler çoktur, sorun çözüldüğü için biz bunu hiç paylaşmadık bir arada. Sorun çözüldüğü sürece bizim için sıkıntı yok. Bizim sadece zaten bütün derdimiz Tepebaşı'na kaliteli hizmetin gelmesi. Ben de aynı zamanda meclisimizde gurup başkanıyım. Yani bizim meclis üyelerimizin başıyım. Dolayısıyla da muhalefet lideriyim Tepebaşı Meclisinde. Velhasıl ben milletimin bana verdiği denetleme görevini en iyi şekilde düzenlemek için onların eksiklerini sorunlarını gideriyorum. Ama bu siyaset olsun diye de çıkıp ortaya muhalefet olsun diye de öyle bağırıp çağırmıyorum. Büyük bir efendilikle sorunumuz çözülürse sıkıntı yok. Mesela hala bütçenin doğru kullanılmadığıyla ilgili Tepebaşı Belediye Başkanı'ndan cevap bekliyorum. Birkaç yerde söyledim bunu. Kendisi, 'Bütçeyi doğru kullanacağım, evet beraber yapalım ya da şunları şurada düşünelim' derse biz oturur ona da tamam deriz. Ama hiçbir şey söylemediği için bütçede doğru kullanılmayan yerleri, sosyal belediyecilik dediğimiz şeyleri eksik yaptığı sürece devam edeceğim. Kış geldi hazırlıkları ne kadar bilmiyoruz. Ama ayrılan para çok düşük olduğu için hazırlıkların tam yapılamayacağını tahmin ediyoruz. Uyararak kış gelmeden bunları yapın dedik. Yaparsa Başkana teşekkür ederiz. 'Eskişehir karda kışta bırakmadın' deriz. Ama yapamazsa 'başkan biz sana söylemiştik, halkımıza şikayet ederiz, söyledik başkan yapmadı' deriz. Derdimiz üzüm yemek. Böyle bir kibar, kavgadan uzak efendi doğru bir siyasi yaklaşımımız olacak inşallah. Bu dediğimiz çizgi bizim sürdüreceğimiz bir çizgi, o yüzden bu kadar net açık yürekle söylüyorum. Bana yarın 'bak ufacık şeylerden muhalefet çıkardı' söyleyemeyecekler. Gerçekten milletimizin hakkını korumak için yanlış bir şey varsa onu söyleyeceğiz. Yoksa kavga gürültü çıkarmak bizim işimiz değil, derdimiz değil."

        (İHA-MET-Y)

        05.12.2016 11:33:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler