Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doç. Dr. Ökten: "Şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalı"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, sağlık çalışanlarına şiddetin durmadığını belirterek, caydırıcı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

        Adana Tabip Odası olarak meslektaş ve ailelerine Adana Barosu Tesislerinde kahvaltı veren Ökten, "Hekimler her geçen gün yoğun ve zor koşullarda çalışmaktadır. Bu yoğunluk biz hekimleri yalnızlaştırdığı gibi birbirimizden uzaklaştırdığın ıda görüyoruz. Bu kahvaltı ile yoğun çalışma temposundan dolayı bir araya gelemeyen hekimleri bu tip etkinliklerle bir araya getirmeyi amaçladık. Yoğun katılımınız ne kadar isabetli bir karar verdiğimizin göstergesidir. Uzun süredir bir birini göremeyen arkadaşlarım güzel havada güzel sohbetlerle günün tadını çıkardı. Ailelere yeni katılan bebekler sevildi. Kısa sürelide olsa stresten uzaklaşıldı. Kahvaltı ve benzeri etkinliklerimizi yoktan var ederek sürdüreceğiz. Katılan tüm hekim arkadaşlarım ve ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        En büyük sorunlarının hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik olan psikolojik ve fiziksel şiddet olduğunu belirten Ökten, "Giderek artan yoğun iş temposu, polikliniklerde giderek artan hasta sayıları, ameliyat sayılarının yanında canlarımıza kastedilmesi dayanılmayacak hale gelmiştir. Bu gidişe mutlaka son verilmelidir. Caydırıcı önlemler mutlaka alınmalıdır" dedi.

        (ELF-Y)

        05.12.2016 11:46:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler