Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turizme üniversite katkısı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ilçeye gelen net turist sayısı ile turist profilini bilimsel olarak ortaya çıkaracak.

        ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Prof. Dr. Hasan Güneş ile birlikte ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili'yi ziyaret etti. Ziyarette ALTİD'in şehir için önemli bir sivil toplum kuruluşu, üniversite için ise değerli bir paydaş olduğunu söyleyen Rektör Pınarbaşı, ortak projeler üretileceğini dile getirdi. Pınarbaşı, "Yapacağımız alan çalışmalarıyla turistin beklentilerinin ne olduğunu ortaya koyarken bir yandan da eksiklerimizi belirleyeceğiz. Turizm araştırma merkezi kurarak daha fazla bilimsel veriye ulaşacağız" dedi.

        "Tanıtım stratejileri belirlenecek"

        Acenteler üzerinden rakamlara ulaşılarak belirlenecek olan turist profil röntgeninin çıkarılmasının ve akademik dille ifade edilmesinin sürdürülebilir turizm açısından önemli olacağının altını çizen ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Elde edilen verilerin bilimsel analizi sonucunda genel anlamda ve tesis bazında geleceğe yönelik hangi pazara, hangi turist profiline ağırlık vereceğimiz ortaya çıkacak. Yaptığımız tanıtım çalışmalarında da ülkelere göre tanıtım stratejileri belirleyeceğiz."

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.12.2016 12:03:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler