Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fadıloğlu önemli işbirliğine imza attı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, evlenme çağındaki kişilerin sağlıkları için risk oluşturan faktörlerin giderilmesi adına 'Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetlerini İçeren İşbirliği Protokolü' imzalandı.

        Proje, anne ve çocuk sağlığı üzerinde önem arz etmektedir

        Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun makamında imzalanan protokol törenine Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi katıldı. Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Tanrıverdi ile birlikte 'Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmetlerini İçeren İşbirliği Protokolü' imzaladı. İmzalanan protokolle Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Şehitkamil ilçesinde ikamet eden yeni evlenecek çiftlerin evlilik öncesinden başlayarak gebelik dönemi de dahil olmak üzere tüm yaşam dönemlerinde sağlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak ve sürdürebilmek için evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri içeren bir çalışma yürütülecek.

        ''Fadıloğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum''

        Protokol imzası sonrası açıklamada bulunan Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, "Şehitkamil Belediyemiz ile birlikte ilçe genelinde evlenmek için başvuru yapan çiftlerimize evlilik öncesi danışmanlık hizmeti vermek adına bugün protokol imzaladık. İmzalanan protokol ile birlikte Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce görevlendirilen sertifikalı personellerimiz tarafından yeni evlenecek çiftlere, evlilik ve iletişim, evlilik ve sağlıklı aile yapısı, üreme sağlığı, kan uyuşmazlığı, talasemi, kalıtsal hastalıklar hakkında eğitimler verecekler. Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir. Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese. Karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir kurumdur. Bu kurum evlilik ile kurulur. Bu kurumun eğitimli bireyler tarafından inşa edilmesi ailenin sağlığı açısından önemlidir. Çünkü bir toplumda aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturur ise toplumda o nispette sağlam ve sağlıklı olur. Sağlıklı aile iletişim, üreme sağlığı eğitimi ve genetik geçişli hastalıklar hakkında bilgilendirilerek oluşturulur. Bu eğitimlerin evlilik öncesi ülke genelinde etkili, nitelikli ve yaygın sunumu anne ve çocuk sağlığı üzerinde de önem arz etmektedir. Evlilik Öncesi Danışmanlık hizmetinin başlamasında maddi ve manevi desteklerini daima yanımızda hissettiğimiz Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

        (BRN-Y)

        05.12.2016 12:31:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler