Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

        KARS (İHA) - Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz yazılı açıklaması yaptı.

        Acil sağlık hizmetlerinin amacının vatandaşlara haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak en kısa sürede ulaşmak olduğunu vurgulayan Dr. Zafer Yılmaz, "İlimizde 15 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 32 ambulans ve profesyonel ekiple acil çağrılara merkezde ulaşım oranı yüzde 97'nin üzerine çıkarılmıştır" dedi.

        Dr. Yılmaz, Acil sağlık hizmetleri ekiplerimiz, tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi, vb nedenlerle maalesef ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmakta olduğunu belirtti.

        Yılmaz, "İlimizde 2016 yılında çıkılan vaka sayısı 22 bin 644 tür. Bunların haricinde toplam 335,265 asılsız çağrılar alınmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını özellikle rica ediyoruz. Lütfen 112'yi gereksiz meşgul etmeyin. Aynı zamanda ilimizden son bir yıl içinde 81 hasta sağlık bakanlığına ait hava ambulanslarıyla diğer şehirlerdeki hastanelere nakledilmiştir" diye konuştu.

        Dr. Yılmaz yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

        "Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki acil durumlarda saniyeler çok önemlidir. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla "Yaşama Yol Ver" projesi ilimizde de sürdürülmektedir."

        (IÇ-AA-Y)

        05.12.2016 13:18:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler