Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık-Sen, Ahmet Yesevi İşitme Engellileri Okulu'nun materyal ihtiyaçlarını karşıladı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Eskişehir Şubesi, Ahmet Yesevi İşitme Engellileri Okulu'nun eğitsel ve zihinsel araç gereç materyalleri ihtiyaçlarını karşıladı.

        Şube Başkanı Başkanı H. Hüseyin Köksal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de toplam nüfusun yaklaşık yüzde 13' ünü oluşturan 8,5 milyon insan engelleri yaşadığını, her 10 kişiden birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluklar nedeniyle engelli bulunduğunu belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri sahiplenme ve topluma kazandırma gayretlerinin gün geçtikçe arttığını söyleyen Köksal, "Fakat yeterli düzeye ulaşmamıştır. Engellilerin toplumsal yaşama her alanda tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmak devletin, toplumun diğer kesimlerin ve sivil toplum örgütlerinin ortak görevi olduğu unutulmamalıdır. Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Engelli çalışanlarımızın mağdur olmalarını önlemek için onlara yardımcı olmalıyız. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak; engellilerimize manevi destek sağlamak, engellileri ve ailelerini hakları konusunda aydınlatmak, yasal sorunları olan ve haklarını savunamayan çalışanlarımıza yol göstermek, onları ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmek. Sivil toplum örgütü Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak toplumu engelliler hakkında bilgilendirmek için çalışmalar yapmak, sorunların çözümü için projeler üretip hayata geçirmek amacıyla gerekli kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak amaçlarımız arasındadır" dedi.

        Projeleri kapsamında Ahmet Yesevi İşitme Engellileri Okulu yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmede, ilk öğretim seviyesindeki öğrencilerin eğitsel ve zihinsel araç gereç materyallere ihtiyaçları olduğunu öğrendiklerin söyleyen Köksal, şunları belirtti;

        "Biz de Sağlık-Sen ailesi olarak bu vesile ile üyelerimizin büyük katkıları ile yavrularımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamanın haklı gururu, mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Son olarak, temennimiz güzel çalışmalara imza atmak ve engellilerin sorunlarını aşmaları konusunda katkıda bulunmak. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz ve bu yolda herkesi bize destek vermeye davet ediyoruz. Düşüncelerde, gönüllerde engelsiz bir hayat yaşanması dileğiyle tekrardan tüm engellilerin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum."

        (İHA-MET-Y)

        05.12.2016 14:04:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler