Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KO-MEK Aile Okulu projesinde 221 kursiyer mezun oldu

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - "KO-MEK Aile Okulu" Projesi 5. dönem eğitimlerinde eğitimci-yazar Fatih Akbaba ile final yaptı. 221 kursiyer sertifikasını alarak mezun oldu.

        Kocaeli'de on binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, sosyal projelerle de önemli hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Toplam 5 hafta devam eden ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu, 5. ve son hafta programıyla final yaptı. Final programına katılan eğitimci-yazar Fatih Akbaba, "Seninle Biz Olmak İstiyorum!" konusunu işledi. Sabah oturumunda kursiyerlere konuşan Akbaba, "Türkiye'de aile yapısı gittikçe bozuluyor, 2015 yılında 100 binin üzerinde çift boşandı" diyerek aile okullarının önemine değindi.

        İki bölümden oluşan eğitimlerin ilki fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda yapılırken ikincisi ise Leyla Atakan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK birim sorumluları ve kurs yöneticilerinin de katıldığı final programında konuşan eğitimci-yazar Akbaba, kursiyerlere mutlu bir evlilik için önemli öneri ve uyarılarda bulundu. Türkiye'de boşanma sayısının gittikçe arttığını ifade eden Akbaba, ''Evliliklerde ben yerine biz olmak için şu 5 maddeye dikkat etmeliyiz. Evlilik öncesinde sevince her şey hallolur zannediyoruz ama çiftlerin: eğitimleri, aile denkliği kültür farklılıkları, geçmişi ve çiftlerin akıl seviyeleri birbirlerine denk olmalıdır. Bir taraf mutlu diğer taraf mutsuz ise o iş yürümez" dedi.

        Evlilik çağında olan kursiyerlere öğütler veren Akbaba, "Eş seçerken şu 4 şeye dikkat edin. Karşılıklı dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk olmayan ilişki sağlıklı olmaz. Eşinizi var olduğu gibi kabul edin kimseyle kıyaslamayın, evlilikler fikir ortaklığıdır eşler aynı şeyi düşünmeyebilir ama önemli olan ortak noktada buluşmaktır'' şeklinde konuştu.

        Eğitimim öğlen oturumunun tamamlanmasından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, eğitimci-yazar Fatih Akbaba'ya hediye takdim etti. Program sonunda bu dönem öğlen bölümünden mezun olan 161 kursiyere sertifikaları verildi.

        Leyla Aykan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci oturumda çiftlere seslenen Akbaba, ailelere uyarılarda bulundu. Evlilik öncesi ebeveynlerin çocuklarını yetiştirme biçimlerinin de evlilikleri etkilediğini ifade eden Akbaba, ''Anne babasının yanında şımaran kız veya erkek evlenince aynı davranışı karşı taraftan bekliyor. Çocuklar aynı şartlarda yetişmeli, kız da gücünün yettiği kadar ağır işlerde çalıştırılmalı. Erkek de gerekirse mutfağa girip annesine yardım etmelidir" ifadelerini kullandı.

        Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşen final programında Akbaba, eğitime katılan erkek bir kursiyere eşine kahve pişirdiği için kahve takımı hediye etti. Konuşmaların ardından akşam oturumuna katılan 30 çifte sertifikaları verilerek mezun edildi.

        KO-MEK "Aile Okulu" projesi Kocaeli'nin 12 ilçesinde 43 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerler için Kasım 2014 tarihinde başladı. Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlanıyor. Toplamda bin 354 kursiyere aile okulu projesinde sertifika veren KO-MEK, bu alanda da iddialı olduğunu gösterdi.

        (KK-İÇ)

        05.12.2016 14:50:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler