Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi belli oldu

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi 134 milyon 673 Bin TL olarak belirlendi. Belediye Meclisi de Niğde Belediyesi bünyesinde Proje ve Etüd Müdürlüğü kurulmasını karara bağladı.

        Niğde Belediye Meclisi, 2016 yılının son toplantısını Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklama ve bir önceki toplantıya ait kararların tasvibinin yapıldığı Belediye Meclisi toplantısında, 2017 yılı rüsum-harç ve ücret tarifeleri, 2017 mali hizmet yılı ihzari gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesinin, Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarına istinaden müzakere ederek karara bağladı. Niğde Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi 134 milyon 673 bin 594 TL olarak belirlendi. Niğde Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi ise 129 milyon 246 bin TL olarak gerçekleşmişti.

        Şehir İmar Planı ile ilgili tadilat talep ve tekliflerin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında SS 51 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin bekleme yeri konusundaki talebi değerlendirildi. Set Evler- Muratevler istikametinden şehir merkezine gelen yolcu otobüslerinde ücretsiz aktarma yapılması sebebiyle Eski Terminale geldiklerinde 10 dakikalık bekleme süresini 5 Şubat Stadı'nın yanındaki boşlukta beklemeleri karara bağlandı.

        Belediye Meclisi, Sazlıca beldesi istikametinden Niğde şehir merkezine giriş yapan SS 65 Nolu Taşıma Kooperatifi Bahçeli beldesinden şehir merkezine giriş yapan SS 28 Nolu Taşıma Kooperatifi araçlarının güzergah değişikliği konusunu da karara bağladı. Buna göre her iki kooperatifin yolcu taşıma araçları Adana yolu istikametinden gelerek Selçuklu Caddesi'ne giriş yapıp, Selçuklu İlkokulu karşısından Hakkı Eroğlu Caddesi'ne, buradan da Perşembe Pazarı girişinden dönerek Hanlar Sokağı'na girecek, Emin Alpkaya Sokağı'nı takip ederek Murat Zeren Caddesi'ne giriş yapacak, buradan Cumhuriyet Bulvarı'na giriş yapıp Köy Garajı'na kadar mevcut güzergahı kullanacaklar. Sazlıca beldesinden gelen araçların servis saatlerinde kullanabileceği bu güzergahı Bahçeli beldesinden gelen araçlar 07.00-09.00 ve 16.00- 18.00 saatleri arasında kullanabilecek.

        Belediye Meclisi Toplantısında, Niğde Belediyesi'ne ait Yukarı Kayabaşı Mahallesi'ndeki bir parselin Hükümet Konağı yapımı için İçişleri Bakanlığı'na tahsisi de oybirliği ile kabul edildi.

        Bu arada Niğde Belediye Meclisi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile İmar İşleri Müdürlüğü'nü birleştirerek, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü adı altında faaliyet göstermesini kararlaştırırken, yeni bir birim olarak da "Proje ve Etüd Müdürlüğü" kurulmasını oybirliği ile kabul etti.

        Öte yandan Niğde Belediyesi'nin hizmetlerinde kullanılmak üzere 17 adet yeni hizmet aracının alınmasını oybirliği ile kabul eden Niğde Belediye Meclisi, Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne de 3 adet yeni araç alınmasını kararlaştırdı.

        (YE-SK)

        05.12.2016 15:09:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler