Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu,''Sevgi evleri devletimizin şefkatli yuvalarıdır''

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zor durumda olan, anne-babası olmayan veya mağdur olup bakıma muhtaç çocukların kaldığı Çayırova Sevgi Evleri'ni ziyaret etti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. Türkiye genelinde 5 bin 395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği koruma ve bakıma muhtaç durumda olan 0-18 yaş aralığında bulunan çocukların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde var olan kuruluşlar tarafından muhafaza edilmesini çok önemsediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Sevgi Evleri devletimizin şefkatli yuvalarıdır" dedi.

        2010 yılında 84 kişilik kapasite ile hizmete başlayan Çayırova Sevgi Evleri'nde 0-6 yaş grubu iki ev olmak üzere toplamda sekiz ev bulunuyor. Çayırova Sevgi Evleri kuruluş müdürü Dr. Ekrem Faruk Taşcı ve Müdür Yardımcımız Psikolog Halil Aydın'da, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na "Sevgi Evleri" hakkında genel bir bilgi verdiler. Her evde çocukların bakımından sorumlu bakım elemanları bulunduğunu ve vardiyalı olarak 24 saat boyunca çalışmakta olduklarını ifade eden kurucu Müdür Taşcı, "Yuvamızda şu anda 80 tane çocuğumuz kalmaktadır. Burası hem çocuk yuvası hem de kız yetiştirme kız yetiştirme yurdudur. 0-18 yaş arası çocuklarımız yuvamızda kalmaktadır. Eski adıyla yetiştirme yurtlarımız, şimdiki adıyla Sevgi Evlerinde çocuklarımızın aydınlık geleceği için hizmet veriyoruz" açıklamasını yaptı.

        Evlerde çocuklar Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi veya çocuk bakımı hususunda sertifika sahibi bakım personelinin, öğretmen veya çocuk eğiticisi personelin gözetiminde hayatlarını sürdürdüğü bilgisini de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Burada kalan çocuklarımız bizlerin yarınıdır. Bu yavrularımız bizim evlatlarımızdır. Allah'a çok şükrediyorum ki devletimiz çok güçlü ve bu çocuklarımıza iyi bakabiliyor. Hayata hazırlanan bu yavrularımız sokaklara bırakılmıyor. Başta Müdürümüz Dr. Ekrem Faruk Taşcı olmak üzere çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşan çalışanlara şahit olduk. Burada yetişen çocuklar inşallah geleceğin büyükleri olacak ve bu ülkemize hizmet edecekler" şeklinde konuştu.

        Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda kalan çocukların eğitim hayatlarına "Sevgi Evleri'ne" yakın ilkokul ve ortaokul ile lisede devam ettikleri bilgisini de alan Başkan Karaosmanoğlu, "Burada yavrularımız mağduriyetlerini asla hissetmiyorlar. En güzel şekilde hayata hazırlanıyorlar. Bizlerde bu çocuklarımızı çok ama çok seviyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görev neyse yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya hazırız. Yönetici ile yetiştirici annelere güzel ve şefkat dolu bir yuva oluşturdukları için bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara kendi elleriyle pasta dağıttı ve onlarla yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

        Çayırova Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaretinin ardından öğretmenlerle ve yetiştirici annelerle de bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Görevinizi en iyi şekilde yaptığınızı çocuklarımızın sevgi dolu bakan gözlerindeki ışıktan görüyorum. Sevgi Evimizin pırıl pırıl ve tertemiz bir ortamı var. Sağlıklı ev ortamından daha güzel bir anlayışla hizmet veriliyor burada. İnanıyorum ki siz onlara anne-abla şefkati verip, bu yavrularımızın her birini insan sevgisiyle büyüteceksiniz. Bu çocuklarımıza ihtiyacımız var, bunu sakın unutmayın" dedi.

        Çayırova Sevgi Evleri'nde kalan dokuz yaşında ki Hamdi Yılmaz'ın, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiiri okuması karşısında duygulanan Başkan Karaosmanoğlu, Yılmaz'ı öperek kutladı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle anarken, örnek aldığı bir önemli bir şahsiyet olduğunu da dile getirdi.

        (KK-İÇ)

        05.12.2016 15:31:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler