Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okumayan öğrenci kalmayacak

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müdürlüğü'nün ortaklara yürüttüğü "Artık Okuldayım" projesi ile ilçede okumayan öğrenci kalmayacak.

        Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi, Altıeylül Gelişim Merkezinde "Artık Okuldayım" projesinin tanıtımı gerçekleştirdi. Projenin liderliğini yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Projede yer almaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Kafaoğlu, "Yüzde yüz okuyan, üreten Altıeylül için okul çağındaki çocuklarımızın okullaşmasının sağlanması son derece önemlidir. Altıeylül ilçemizde başlayacak olan 'Artık okuldayım' projesi ile ekonomik sebepler ve diğer sebepler nedeniyle okula devam edemeyen çocuklarımızın ve başta ilçemizde bulunan Suriyeli çocuklarımızın okullaşmasını sağlayacağız" dedi.

        Altıeylül ilçesinde 161 Türk, 13 Suriyeli öğrencinin okula gitmediğini söyleyen Kafaoğlu, "Bu proje ile toplamda 174 öğrencimiz hedefleniyor. Bu çocuklarımızın yüzde 70'i kız öğrenciler. Bu yüzden projemizin iki çarpıcı sloganından biri 'Her gün bir öğrenci okula' diğeri ise 'Kızım benim servetim okuması her şeyim' sloganıdır. Kadınlarımızın en temel haklarından biri şüphesiz eğitim hakkıdır" dedi.

        Altıeylül Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile gerçekleşecek projede 2023 hedeflerinde okulu terk eden öğrenci sayısının azaltılmasının sağlanacağını belirten Kafaoğlu, "Evlere ziyaretler gerçekleştirip çocuklarımız tekrar okula kazandırılacak" dedi.

        Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ise, İlçe Milli Eğitim ve Belediye olarak çok güzel bir projeye imza attıklarını söyledi.

        Her bireyin eğitim hakkının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Çelik, "Özellikle son 14 yılda kadınlarımızın eğitim oranı yüzde 99 gibi rakamlara geldi. Sayın Cumhurbaşkanı ve eşinin himayelerinde bu eğitim seferberliği ile kız çocuklarının okullaşması projesi ile bu oran her geçen gün yükseliyor" dedi.

        15 Temmuz darbe girişimine de değinen ve bu yapı içerisinde de bir çok diplomalı hain olduğunu söyleyen Çelik, "Biz aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye olarak çocuklarımıza değerler eğitimi yönünde de zihinlerine ve gönüllerine dokunuyoruz. Çünkü eğer sadece diploma ve akademik başarı her şey olsaydı bugün 15 Temmuz sürecini yaşadık. İşte bu Temmuz sürecinde bizi hançerleyen bu hainlerinin her birinin akademik alanda diplomaları vardı. İşte onun için önceliği biz değerler eğitimine veriyoruz" dedi.

        Son olarak konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise bu projede özellikle kadınların daha aktif olacağını belirterek, "Bayanlar bize göre daha avantajlılar. Bizim giremediğimiz yerlere girebiliyorlar, bizim ulaşamadığımız noktalara ulaşabiliyorlar. 'Artık okuldayım' projesi de bu maksatla geliştirildi ve eşim Didar hanımın himayesinde devam edecek. Eşim bu 174 öğrencinin tamamının evine gidecek ve aileleri ile görüşecek. Onların çocuklarını mutlaka okullu yapmanın gayretini gösterecek. Bu ailelerimizin her birinin ayrı ayrı hikayeleri vardır. Çözüm gerektiren sorunlarla karşılaşılacak. Israrcı ve sorunların çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız. Sorunların üstüne gidilerek bu 174 evladımızı okullarımıza kazandırarak onların eğitim ve öğretiminin tamamlanmasını sağlayacağız" dedi.

        Proje tanıtımı sonunda öğrencilere verilecek kırtasiye malzemeleri ile birlikte fotoğraf çektirildi.

        (TS-

        05.12.2016 16:12:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler