Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        11. Cumhurbaşkanı Gül, Abdullah Gül Üniversitesi'nde derse katıldı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ), küresel sorunların tartışıldığı 'AGÜ Ways' adlı derse katıldı. Gül derste, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

        Klasik sınıf ortamının dışında, öğrencilerin tamamen kendi fikirlerini ortaya koyabilecekleri şekilde dizayn edilerek işlenen ders, Sümer Kampüsü Sergi Salonu'nda yapıldı.

        Haftada bir gün, 3 saat, 4 akademisyen ve 4 asistan ile verilen açlıktan, fakirliğe, savaşlardan sürdürülebilirliğe kadar bir çok küresel sorunların, öğrenciler tarafından ele alınıp ve çözüm önerilerinin tartışıldığı derse 11. Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül katıldı.

        Tüm bölümlerin birinci sınıf öğrencilerinin ortak ve İngilizce işlediği derste 'yoksulluk' konusu ele alındı. Derse katılan yerli ve yabancı öğrenciler, Arama Danışmanlık Şirketi Yöneticisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu moderatörlüğünde iki grup halinde konuyla ilgili kritikte bulundu.

        Kritiği izleyen Gül, öğrencilere İngilizce hitap etti. Hayal ettiği söz konusu derste öğrencilerle beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren 11. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu derse katılmaktan ve öğrencilerin bu performansını görmekten çok memnun oldum. Bu, adımın verildiği üniversitede hayal ettiğim bir şeydi. Kalite oldukça yüksek. Hedefleriniz var ve bu hedefleri yakalamak için sürekli kendinizi geliştiriyorsunuz. Burada olup bitenler gelecekte eminim ki daha çok insanın aranıza katılmasını, daha çok dersler verilmesini, farklı yerlerden daha çok öğrencilerin katılmasını sağlayacak. Sadece Kayseri ve Türkiye'den değil dünyanın çeşitli yerlerinden katılımlar olacak, çok kültürlü bir ortam olacak. Yaptığınız şey çok güzel bir şey." diye konuştu.

        Daha sonra, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gül, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Bir laboratuvar dersi olma özelliği de taşıyan derste AGÜ Öğretim üyelerinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da hazır bulundu.

        Dersin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nu ziyaret etti.

        (SK)

        05.12.2016 16:25:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler