Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'taki tesisler aktif hale getirilmeli

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta 230 adet tesisin kapalı vaziyette bulunduğunu belirten Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik, KOBİ'lere mali kaynak sağlanması halinde Yozgat'ta işsizliğe çözüm bulunacağını söyledi.

        Geçen hafta 'KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi' tanıtım töreninde açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, 80 bin KOBİ'ye mali kaynak sağlanacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından görüşlerini bildiren Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik, Yozgat'ta 230 adet KOBİ Tesisinin bulunduğunu ve aktif hale getirildiğinde ise işsizliğe çözüm üretileceğini dile getirdi.

        Ülke genelinde bulunan 80 Bin KOBİ'nin kredilendirilmesi ve üretime geçilmesi ile ülkede istihdamın yükünü çeken KOBİ'ler işsizliğe büyük çözüm olacak. Üretim, istihdam ve İhracat üçgeni ile çalışan ve üreten bir ülke olmamız bizi daha güçlü bir ülke olmamızı sağlayacak. Bu sayede sanayide söz sahibi ülke oluruz ve döviz, borsa, faiz üçgenini terk etmiş oluruz." şeklinde konuştu.

        Yozgat'ta 230 adet KOBİ tesisi bulunmaktadır. Yozgat ilimiz ve İlçelerimizde 230 Fabrikanın %87'si kapalı vaziyette. Bu tesisler üretime geçerse ve bu tesislerde ortalama 30 kişi çalıştırılsa Yaklaşık 6-7 bin kişi iş İmkanı bulur. Yozgat'ta yaklaşık bin 800 kişi işsizlik maaşı alıyor. 13 bin 500 Yaklaşık İşsiz olduğunu düşünürsek Yozgat'taki KOBİ'lerin faaliyete geçmesi ile işsizlik bitecek göç veren değil göç alan il haline geleceğiz. KOBİ'lerin üretime geçmesi ile yeni yatırımcılar Yozgat'a gelecektir. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınacak kararla KOBİ'lerin yarı kalmış ve işletme sermayesi olmayanlar kapsama alınmalıdır. KOBİ'lerin üretime geçmesiyle krediler, yaklaşık 3 ay içinde tekrar ekonomiye döner." ifadelerini kullandı.

        (BMG-SK)

        05.12.2016 17:02:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler