Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürücülerden rapor ücreti alınacağı iddiasına yalanlama

        - Tokat Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Arda İlyaz:

        - "Sosyal medyada dolaşan 'rapor ücreti 350-400 TL olacak' iddiası gerçeği yansıtmamaktadır"

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Arda İlyaz, sosyal medyada sürücülerden ehliyet için 'rapor ücreti 350-400 TL olacak' şeklinde dolaşan iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        Sürücü belgesi için istenilen "sağlık raporuna" ilişkin sosyal medyadaki haberlerde kamuoyunu yanlış bilgilendiren ifadelerin yer alması üzerine Tokat Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Arda İlyaz açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada dolaşan 'rapor ücreti yıl başından sonra 350-400 TL olacak' iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden İlyaz, "Sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi bize ulaşan herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır" dedi.

        (Nİ-SLH-Y)

        05.12.2016 17:17:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler