Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da engelliler bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da düzenlenen programda engelliler ile protokol üyeleri bir araya geldi.

        Elazığ Valiliği ile Beyazay Derneği tarafından engelliler için resepsiyon düzenlendi. Valilikte düzenlenen programa, Vali Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdür Doğan Cangül, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Beyazay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, engeliler ve aileleri katıldı. Programda, Vali Zorluoğlu ve eşi tek tek tüm engellilerin yanına giderek sohbet etti.

        Engelli vatandaşlara yönelik son yıllarda çok büyük adımlar atılarak yeni hizmetler getirildiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Bu tür çocuk ve gençlerimizin eğitim olanaklarının ne kadar arttığını en iyi bu çocuklarımızın aileleri biliyor. Bu çocuklarımıza uğraştırılan sağlık hizmetleri geçmişle kıyaslanmayacak çeşitlenmiş ve artırılmıştır. Başta evde bakım hizmetleri olmak üzere engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal yardımlar son yıllarda çok büyük artış göstermiştir. Yine belediye ve kamu kurum kuruluşlarımızın sokaklar ve caddeleri engellilere daha uygun hale getirebilmesi için gösterilen çabalar hakikaten takdire şayandı"

        Engelli vatandaşların hayatlarını daha da kolaylaştıracak yeni büyük adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Zorluoğlu, "Bu kapsamda gerek merkezi düzeyde gerekse valilikler olarak bizler yerel düzeyde bu çalışmaları koordine etmeye gayret gösteriyoruz. İlimizin engelli çocuklarımız ve kardeşlerimiz için daha yaşanabilir hale gelmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Elazığ'da ve Türkiye'de ne zaman sokaklarda daha az yardımı ihtiyaç duyarak dolaşmaya çıkan engelli kardeşlerimizin sayısını artmış görürsem ne zaman engelli vatandaşlarımız evlerine mahkum olmaktan çıkarlarsa bu meseleyi o zaman tam anlamıyla çözmüş olduğumuza inanacağım. Türkiye bu konuda gerçekten büyük adımlar atıyor ve atmaya devam ediyor" diye konuştu.

        Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

        (CK-MP-Y)

        06.12.2016 10:07:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler