Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı'nda sokak aralarına kurulan pazaryerleri tarihe karışıyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Döşemealtı Belediyesi, mahalle ve sokak aralarına kurulan semt pazarlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında ilk etap da 7 ayrı mahalleye 8 adet çok amaçlı kapalı pazar yeri yaparak vatandaşların hizmetine açtı.

        Döşemealtı Belediyesi, 7 Mahalle de 8 adet pazaryeri yaptı. Yıl sonuna kadar 9 mahalle de 10 pazaryeri tamamlanmış ve vatandaşların hizmetine açılmış olacak.

        Nüfusun yoğun olduğu mahallelere öncelik verilerek yapılan çok amaçlı kapalı pazaryerleri kent estetiğini bozmadan, deprem yönetmeliğine uygun tek tip olarak projelendirildi. Çelik konstrüksiyon sistemiyle kurulan pazaryerlerinin içerisine veya hemen yan tarafına yemek yapılabilecek mutfak ve idari binada inşa edildi. Yeni pazaryerlerinde haftanın 1 günü pazaryeri olarak kullanılırken diğer günlerde mahalle halkının düğün, nişan, mevlit gibi etkinlikleri yapılabilecek.

        Yıl sonuna kadar 9 mahalleye 10 pazaryeri kurulmuş olacak

        Döşemealtı Belediyesi'nin pazaryerlerinin iyileştirilmesi ve mahalle halkının sosyal organizasyonlarına ev sahipliği yapabilmesi amacıyla başlattığı çağdaş ve modern kapalı pazaryerleri projesi ile şuana kadar; Dağbeli, Bademağacı, Yukarı Karaman, Kovanlık, Ilıca (2 adet), Karataş ve Camili Mahalleleri tamamlandı. İnşaatı devam eden Çığlık ile Kömürcüler Mahalleleri ise yıl sonuna kadar bitirilip hizmet vermeye başlayacak.

        Sorunları birer birer çözüyoruz

        Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Antalya'nın en genç ve sınırları en büyük ilçesiyiz. Sorumluluğumuz kadar iş yükümüz de ağır, planlı ve programlı bir şekilde sorunlarımızı çözüyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana 7 Mahalle de 8 kapalı pazaryeri yaptık, yıl sonuna kadar 9 mahalle de 10 pazaryerini tamamlamış olacağız. Amacımız hem esnafı hem de vatandaşlarımızı, sokak aralarına kurulan sağlıksız ortamdan kurtarıp hak ettikleri gibi bir alan da alışverişlerini yapmalarını sağlamak. Aynı şekilde pazarın dışında da mahalle sakinlerimizin sosyal etkinlikleri olan düğün, nişan ve mevlitler içinde kullanabilmelerine olanak sağlıyoruz. Yaptığımız yatırımlar esnafımızı da vatandaşımızı da mutlu ediyor" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        06.12.2016 10:13:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler