Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir, Aralıkta kültür ve sanat etkinliklerinde hız kesmiyor

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Aralık ayında özel programlar, konserler ve sergilerle dolu bir etkinlik takvimi oluşturuldu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından müzik, tiyatro, sinema, resim sergisi gibi çok farklı dallarda kültürel ve sanatsal etkinlikler Aralık ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı korolarının konserleri, resim sergileri, seminerlerin yanı sıra Hz. Mevlana, 743. ölüm yıldönümünde Şehidan-ı Şeb-i Arus özel programıyla anılacak.

        Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi fuaye alanında 26-28 Aralık tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Fotoğraf Sergisi, yine aynı mekanda 16-18 Aralık tarihlerinde Bir Beyaz Hüzün Sarıkamış Fotoğraf Sergisi yer alacak. Konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri gibi birçok farklı alternatifle Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve İzmit SDKM'de kültür, sanat meraklılarını bekleyen etkinlikler, kentin sanat ve kültürel hayatını renklendirmeye devam ediyor. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde animasyon çizgi filmler ve ücretsiz çocuk tiyatroları sahnelenecek.

        Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi şefliğinde birbirinden nadide Tasavvuf Musikisi eserleri icra edilecek. Sema'dan Musikiye konseriyle 17 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde, Tasavvuf Musikisi konseri düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Nez Eda Türk Müziği Topluluğu, Erbil Aydın şefliğinde 25 Aralık Pazar Saat 20.00'de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirecek.

        15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasındaki güçler. Darbenin kodları ve karanlık noktaları, TV ekranlarından tanınan Erkan Özyiğit tarafından aydınlanacak. Büyükşehir Belediyesi ve KİHMED işbirliğiyle düzenlenen seminer 09 Aralık Cuma saat 19.00'da Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz gecesi yaşananlara ışık tutacak. 15 Temmuz'un perde arkası ve dünyadaki gelişmeler araştırmacı-yazar Erkan Özyiğit'in anlatımıyla yeni ufuklar açacak.

        (KK-RFK-Y)

        06.12.2016 11:06:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler