Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ 15 bin 930 su abonesinin borcunu yapılandırdı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, su abonelerinin yüzünü güldürdü. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 15 bin 930 su abonesinin borcunu yapılandırdı.

        28.6 milyon TL borç yapılandırıldı

        Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, su borcu bulunan 15 bin 930 abone borcunu yapılandırmak için MASKİ Genel Müdürlüğüne başvurduğunu belirterek, uygulama sayesinde yapılandırılan toplam tutarın 28.6 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Dr. Özdemir, "6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un, birikmiş su borcu bulunan vatandaşlar için önemli bir fırsattı. Uygulama süresi sona eren yasal düzenleme sayesinde binlerce abonemiz borç yükünden kurtuldu. Abonelerimizin birikmiş su borçlarına, kanun gereği yasal faiz uygulanıyordu. Yeni düzenleme ile borçların bu faizleri silinerek, enflasyon oranına göre yeni bir düzenleme yapıldı. Aboneler, yapılandırılan borçlarını 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme imkanına kavuştular. Kurumumuza 15 bin 930 abone yapılandırma için başvurdu. Bu sayede 28.6 milyon TL borç yapılandırılmış oldu. Şu ana 4 milyon TL tahsil edildi" şeklinde konuştu.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, borcunu yapılandıran abonelere çağrıda bulunarak, taksitlerini zamanında ödemelerini, üstüste 2 taksitini ödemeyen abonelerin yapılandırılmasının iptal edileceği ve abonelerin mağdur olmamaları için bu hususa dikkat etmelerini istedi.

        (ZIG-BRN-Y)

        06.12.2016 11:41:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler