Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere 650 bin ücretsiz fidan

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yürütülen ortak proje kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak olan 650 bine yakın fidanın dağıtımına 8 Aralık Perşembe günü başlanacağı bildirildi.

        Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; daha önce başvuru yapıp şartları uyan Malatya genelindeki çiftçilere 646 bin fidan dağıtılacak.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Malatya bölgesine uyumlu olduğu tespit edilen meyve fidanları, ücretsiz olarak çiftçilere verilecek.

        Geçtiğimiz aylarda çiftçilerde talepleri alan Büyükşehir Belediyesi'ne 5400 civarında müracaat oldu. Akçadağ, Arapgir, Darende ve Pütürge Ziraat Odaları'nın ayrı talep aldığı proje kapsamında, bu rakamın 7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

        9 tür fidanın dağıtımı yapılacak

        Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtılacak olan ücretsiz meyve fidanları 9 türden oluşuyor. En çok cevizin bulunduğu fidan isim ve sayıları şöyle:

        37 bin 230'u kaplı, 277 bini çıplak köklü olmak üzere toplam 314 bin 230 adet ceviz, 37 bin 327'si kara, 26 bin 500'ü beyaz olmak üzere toplam 63 bin 827 adet dut, 25 bin adet alıç, 5 bin adet lavanta, 5 bin adet biberiye, 43 bin 980 adet ıhlamur, 80 bin 691 adet kızılcık, 100 bin adet Trabzon hurması, 8 bin 115 adet de üvez olmak üzere toplam 645 bin 843 adet.

        Başvuru yapanlara dağıtılacak

        Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak olan 646 bin dolayındaki meyve fidanları, müracaat eden ve şartları tutan çiftçilere dağıtılacak. Büyükşehir Belediye binası arkasında yapılacak olan ücretsiz fidan dağıtımının, 8 Aralık Perşembe gününden itibaren başlayacağı kaydedildi.

        (ZIG-BRN-Y)

        06.12.2016 11:47:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler