Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent Konseyleri Marmara'ya sahip çıkıyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu, Süleymanpaşa Kent Konseyi binasında günü bir araya geldi.

        Toplantıya Av. Bülent Kaçar, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası'nı temsilen Dr. Cemal Polat, Mimarlar Odası Şube Başkanı Gökhan Tanrıöver ile Çerkezköy, Saray, Kırklareli, Uzunköprü, Avcılar, Kadıköy ve Kartal Kent Konseyleri temsilcileri katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da Kent Konseyi'ne ziyarette bulundu ve yürüttükleri çalışmalarda başarılar diledi.

        Toplantı gündemi hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, 5-6 Kasım'da Kartal Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Nevşehir-Gülşehir'de yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 20. Genel Kurulunda alınan karar gereği kent konseyleri olarak çevre konusunda verilen mücadelelere verilecek desteklerin neler olabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

        Çalıştayın konusu termik santraller olacak

        Ersöz, "Biz, Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bu çalışmaların Çevre Komisyonu ile birlikte yürütülmesi, ilk aşamada Ege ve Marmara başta olmak üzere çalıştay düzenlenmesi ve benzer çalışmaların tüm bölgelerde yapılması gerektiği fikri üzerinde birleşmiş bulunuyoruz. Ege ve Marmara'ya öncelik vermemizin nedeni Marmara Denizi Derin Deşarj Projesi ve bölgelerdeki yaşam alanlarının korunmasının aciliyetidir" dedi.

        Çevre komisyonu kuruldu

        Çalıştay düzenlenmesi kararının ardındaki gerekçeleri dile getiren Ersöz, "Düzenleyeceğimiz çalıştayın ana gündem maddesi ise 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 2 (ç) ve 7 (k) maddeleri uyarınca, Bakanlıkça Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı değişikliği ile Kırklareli Vize ilçesi ve Tekirdağ Çerkezköy-İstanbul Silivri sınırları içerisinde "Enerji Üretim Alanı" ilan edilen bölgelerde kömüre dayalı termik santral kurulmasına yönelik alınan kararlar olacaktır. Yapılması planlanan kömüre dayalı termik santraller, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25-30'unu doğrudan etkileyecektir. Bu nedenlerle Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu olarak bir komisyon kurulmasını ve çalışmaların bu doğrultuda yürütülmesini kararlaştırdık. Komisyonda Süleymanpaşa, Kırklareli, Uzunköprü, Avcılar ve Kadıköy Kent Konseyleri yer alıyor" diye konuştu.

        Ersöz, Trakya Kent Konseyleri Birliği, Trakya Platformu ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Gurubu işbirliğiyle 2017 yılı Şubat ayı içerisinde bir sempozyum yapılmasına karar verildiğini belirtti.

        (HLD-MEF-Y)

        06.12.2016 12:21:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler