Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özel çocuklardan özel sergi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri, kendi yaptıkları serbest resim ve taş tablo çalışmaları ile sergi açtı.

        Yeni Mahalle Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Başkanı Şükran Taçoy, Genel Koordinatör Niyazi Arşın, Büyükşehir Belediyesi personeli ve sanatseverler katıldı. Engelli öğrencilerin yaptığı; Frida Kahlo, Matruşka bebek ve serbest resim çalışmaları görenleri hayran bıraktı. Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ilgi ve becerileri doğrultusunda eğitim alan, atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, engelleri sanatla aşmanın mutluluğunu yaşadı.

        Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Antalyalıları bu özel sergiye davet etti. Evrim, "Dünya Engelliler Günü'ne denk getirilen bu güzel sergi beni çok şaşırttı. Ortalama kalitenin çok üstünde eserler yapmış çocuklarımız. Demek ki sanatla bir terapi de sağlanıyor. Bu sergi, onlardan sanat ürünlerinin çıkabileceğini ispatlıyor. Herkesin gelip gezmesini tavsiye ediyorum" dedi.

        Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Niyazi Arşın ise, "Sergimiz engelli öğrencilerimiz tarafından icra edilen çalışmalar olup çocuklarımızın yeteneklerini, ilgilerini ve bu alanda neler yapabileceklerini göstermek adına son derece önemlidir" diye konuştu.

        30 resmin yer aldığı sergide aynı zamanda 10 adet de taş tablo bulunuyor. Özel öğrencilerin resim sergisi Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde 9 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

        (SÇ-SÇ-Y)

        06.12.2016 12:57:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler