Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'deki halk gününde vatandaşlar arka planda kaldı

        - Selçuk'taki halk gününde oturma krizi

        - AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen:

        - "Halkın sizi görmediği bir halk günü yapıyorsunuz"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Nilüfer Öztürk Silay

        Kamera : Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen halk gününde, vatandaşların ayrı bir masada oturmasına tepki gösteren AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, "Halkın sizi görmediği bir halk günü yapıyorsunuz. Yani bu salonda bile halkla buluşmanın olduğunu düşünmüyorum" diyerek tepki gösterdi. Yeşilçimen'in tepkilerinin ardından vatandaşlar ön koltuklara alındı.

        Tüm Türkiye'de düzenlenen halk günü, Selçuk ilçesinde de kaymakamlık öncülüğünde yapıldı. Mahalle sorunlarının ele alınacağı ve her ay bir mahalle halkı ile bir araya gelinecek halk gününde Selçuk Kaymakam Ayhan Boyacı, toplantıya katılan mahalle muhtarları, oda ve kurum amirlerinin sıkıntılarını dinledi. Programda iddialara göre ise vatandaşlar arka planda kaldı. Toplantının oturma düzenini eleştiren AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, tepkilerini dile getirdi. Yeşilçimen, "Eğer bu alanda böyle bir toplantı yapılıyorsa, bu bir halk toplantısıysa halkın kaymakamını, belediye başkanını ve bürokrasiyi görmesi gerekiyor. Burada atanmış bürokratlar, seçilmiş muhtarlar ve seçen halk. Yani bu salonda bile halkla buluşmanın olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

        "Muhtar ile birlikte 10 tane vatandaşımız var"

        Toplantıyı önemsediğini ifade eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, şöyle konuştu:

        "Keşke böyle bir toplantıyı mahallede yapılabilseydiniz; ama şartlar böyle olmuş olabilir. Buradaki düzen konusunda küçük bir eleştiri yapmak istiyoruz. Şimdi burada 14 Mayıs Mahallesinde muhtar ile birlikte 10 tane vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız maalesef sizleri sadece dinlediler, sizleri görmediler bile. Yani eğer bu alanda böyle bir toplantı yapılıyorsa, bu bir halk toplantısıysa halkın kaymakamını, belediye Başkanını ve bürokrasiyi görmesi gerekiyor. Burada atanmış bürokratlar, seçilmiş muhtarlar ve seçen halk var. Yani bu salonda bile halkla buluşmanın olduğunu düşünmüyorum" dedi.

        Eleştirilerin ardından kaymakam yerleri değiştirdi

        Öte yandan, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen'in eleştirilerinin ardından Kaymakam Ayhan Boyacı, vatandaşları yanına çağırarak sıkıntılarını dinledi. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da toplantıya katılan isimler arasında yer aldı. Bakıcı da, vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri üretti.

        (NÖS-HG-Y)

        06.12.2016 13:08:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler