Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Latin Amerika Karayip Filmleri ÇSM'de

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Türkiye'deki Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin büyükelçiliklerince düzenlenen 'Latin Amerika-Karayip Filmleri' haftası Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) düzenlenen açılışla başladı.

        Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin büyükelçiliklerince düzenlenen film festivaline Arjantin, Ekvador, Kosta Rika, Kolombiya, Küba, Meksika, Panama, Peru, Şili ve Venezuela'nın Ankara Büyükelçileri ve çok sayıda diplomatik misyon ve temsilci katıldı.

        Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Martha Elena Federica Barcena Coqui festivalin açılış konuşmasında Latin Amerika ve Karayip adalarının birçok hissi ve zenginliği barındırdığını belirterek, "Latin Amerika barış bölgesidir ama tabii ki kendi içerisinde şiddetten, göç probleminden nasibini almış bir bölgedir. Bu hafta izleyeceğiniz Latin Amerika filmlerinde bunlara şahitlik edeceksiniz. Latin Amerika ve Karayip bölgesi her zaman umudunu ve neşesini tüm bu olanlara rağmen koruyacak ve insanların arasındaki bağı bundan sonra da yaşatacaktır. Eminim ki Türkler de bu filmlerden Latin Amerika'nın verdiği umutları hissedecektir" diye konuştu.

        Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Ethem Torunoğlu ise film festivalinin, Başkenti Latin kültürüyle buluşturan bir ilk etkinlik olmasıyla birlikte, belediyenin film festivali kervanına yeni bir bakış açısı katması ile de değerli olduğunu vurguladı. Latin Amerika'nın doğal güzellikleri ve çok kültürlü yapısı ile tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını ifade eden Torunoğlu, "Latin Amerika politik duruşu ve müziği, edebiyatı, sineması ile bir anlamda yüreğinde başka bir dünya mümkün umudu taşıyanların pusulasıdır. Latin Amerika sinemasının her film karesinde Simon Bolivar'ın, Jose Marti'nin, Ernesto Che Guevera'nın, Salvador Allende'nin ve Fidel Castro'nun düşünce ve eylemlerini görmek mümkündür. Bizler Çankaya Belediyesi olarak Latin Amerika ve Karayipler film festivali ve benzer etkinlikleri Ankara'nın kalbinde kültürün başkentinde devam ettireceğiz. Hepinize sinemayla dolu bir hafta diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Filmlerin ücretsiz olduğu ve 8 Aralık'a dek sürecek festivalde Arjantin, Ekvador, Kosta Rika, Kolombiya, Küba, Meksika, Panama, Peru, Şili ve Venezuela'dan 9 film izleyicilerle buluşacak.

        (JA-HA-Y)

        06.12.2016 13:22:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler