Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehirli şairler ve ozanlar Dünya Kadın Hakları Günü'nü şölenle kutladı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)'e üye şair ve ozanlar, "Dünya Kadın Hakları Günü" ile ilgili dernek binasında "Şiir ve Türkü Şöleni" düzenlediler.

        Dernek Başkanı, Ertuğrul Şakar, kutlanan günün önemine değinerek, "Kadınlarımız için değerli olan bu günü, dernek binamızda şairler şiirler okuyarak ve ozanlar da türküler söyleyerek kutladılar. Üyelerimiz bu etkinlikte hayli duygulandılar. 5 Aralık 1934'te 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı' veren yasanın kabul edilmesi ile, ülkemizde her yıl 'Kadın Hakları Günü' olarak kutlanıyor. Türk kadınlarının; Cumhuriyet'in ilanı ile beraber birçok Avrupa ülkesinden önce önemli siyasi ve sosyal haklar elde etmesinin ilanı olan bu anlamlı günü kutluyoruz. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görüyor. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Şairlerimiz ve ozanlarımız arasında da kadınlarımız vardır. Bu anlamlı gün, kadınlarımız için kutlu olsun'' ifadelerini kullandı.

        (İHA-MET-Y)

        06.12.2016 14:42:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler