Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ormanlar yangınlara karşı dayanıklı hale getiriliyor

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Solak

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, "Ormanlarımızı yangınlara karşı dayanıklı hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

        Altındaş, düzenlediği basın toplantısında, orman yangınların önüne geçmek adına gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı sağlıklı ve stabil ormanların kurulmasına çalışıyoruz. Ormanlarımızı yangınlara karşı dayanıklı hale getirmeye çalışıyoruz. En yüksek miktar ve kalitede sürekli olarak orman ürünleri üretimini sağlamayı amaçlıyoruz. Ormanların çeşitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonların sürekli ve en iyi şekilde yerine getirilmesi amacıyla silvikültürel bakımlarını yapılmasını amaçlıyoruz. Amaç odun üretimini arttırmak değil" diye konuştu.

        Altındaş, son 14 yılda ülke genelinde yapılan dev barajlar ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, köylerden büyük şehirlere varana dek her bir yere yaptığı yatırımlarla imzasını atan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, yaptığı çalışmaları mobil tanıtım araçlarıyla vatandaşlara tanıtacağını söyledi.

        Araç içindeki led ekranlarda tanıtım filmleri ile tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştireceğini belirten Altındaş, şunları kaydetti:

        "Ayrıca araçlarda ve araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri ile çocuklarımız hem eğlendirilecek hem de eğitilecek. Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabi değerlerimize sahip çıkılması gibi hususlara dikkati çekecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı araçları ziyaret eden vatandaşlara çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak tabiat konusunda bilinç oluşturma gayreti gösterecek."

        (CGR-Y)

        06.12.2016 14:48:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler