Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ilkler olacak

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki araziye yapılacak olan 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yeni bölümler olacak.

        Adıyaman Üniversitesi 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan eski özel hareket şube müdürlüğünün yerine yapılacak olan 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapılacak.

        Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde peritanoloji, tüp bebek ve onkoloji merkezlerinin açılacağını kaydetti.

        Hastane ile ilgili bilgiler veren Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, "400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bitişik nizamında ki arsaya 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapılacak. Ankara'da Kamu Hastaneler Birliği Kuruluna detaylı bilgilendirme yaptık. Yapılan görüşmeler sonucunda her iki hastanenin entegre olması için çalışmalara başlanılacak. İki hastane birbiriyle kombine çalışacak.

        Yeni binada Adıyaman'da ilk kez 50 yataklı peritanoloji merkezi kurulacak. Tüp bebek merkezi kurulacak. Onkoloji merkeziyle ilgili çalışmalar yapılacak. Adıyaman'da ilk kez onkoloji merkezi kurularak iki hastane açısından birbiriyle geçişini sağlayacağı fiziksel bir gelişme ortaya konulacak. İki hastane birbirine entegre olarak bir şehir hastanesi kimliğine kavuşacak.

        Yeni hastanede tek yataklı odalar fazla olacak. Fiziksel mekan geniş olacak, toplantı salonlarının olduğu, tıp fakültesi ve asistanların eğitim alabildiği, modern bir hastane olacak" dedi.

        (AHM)

        06.12.2016 15:09:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler