Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta 743.Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri başlıyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'da 7-17 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri" çerçevesinde Selçuk Üniversitesi tiyatro, panel, söyleşi ve konferanslar düzenleyecek.

        Etkinlikler ile ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "7-17 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 'Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri' çerçevesinde üniversitemiz tarafından yapılacak olan programlarda son aşamaya gelinmiş olup, bu konularla ilgili bütün hassasiyetler göz önünde bulundurularak büyük bir gayretle çalışılmıştır. Bu yıl 743. yılını idrak edeceğimiz Şeb-i Arus için yapılan etkinliklerde üniversitemiz beş farklı başlıkta dokuz programla anma etkinliklerine katkı sağlamaya çalışacaktır. Üniversitemizde bulunan Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nün koordinesinde gerçekleştirilen ve başta üniversitemiz fakülte ve bölümleri olmak üzere ilçelerde bulunan yüksekokullar ile liselerde yapılacak olan tiyatro, panel, söyleşi ve konferansların ve tüm Konya kurumları tarafından düzenlenen etkinliklerin Konya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm Konya halkını, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi programlara davet ediyorum" diye konuştu.

        Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ali Temizel ise, "Düzenleyeceğimiz programlarda ülkemizin içinde bulunduğu bu buhranlı dönemin, ülke insanının birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması ile aşılabileceğini gösterecek temalara yer vermeye özen gösterdik. Özellikle önem verdiğimiz konulardan olan yüksek lisans öğrencilerimizin 2012 yılından bu yana bu manevi yolculukta yer almalarını sağlamaya yönelik olarak etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. 'Genç Gönüllerde Hz. Mevlana' başlıklı konferanslarımız bunun en güzel örneği olmaktadır. Lise öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerimizi buluşturularak Hz. Mevlana ve Mevlevilik üzerine bilgilerini paylaşmalarını sağlamaktayız. Ayrıca yine bu yıl düzenlenecek olan ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı'mız tarafından organize edilen 'Barsisa - Yedi Meclisin Biri' isimli tiyatro da Üniversitemizin yapılan etkinliklerde halka inmeyi amaçladığının göstergesi olacaktır. Yapılacak panelde Selçuklu ve günümüz Konyası masaya yatırılacak ve göç konusu işlenecektir. İlçelerde yapılacak olan konferanslarımızda ise kardeşliğimizin temel taşı olan birlik ve beraberlik vurgusu yapılacaktır. Bu yıl yedincisi düzenlenen söyleşide ise geçmişten bugüne kültür ve yaşayışımızda Hz. Mevlana'nın insanlar üzerindeki etkisi işlenecektir" dedi.

        "Barsisa - Yedi Meclisin Biri" Tiyatrosu

        Barsisa - Yedi Meclisin Biri isimli tiyatro 8-16 tarihleri arasında tüm etkinlik haftası boyunca saat 20.00'da Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı'nda oynanacak. Yönetmenliğini Öğretim Görevlisi Tolga Özenç Özençel ve Yönetmen Yardımcılığını Doç. Dr. Dilek Zerenler ile Aylin Karaçay ve Fatih Dinçer'in yaptığı tiyatronun oyuncuları arasında Ahmet Yenilmez, Alpay Ulusoy, Emre Narcı, Volkan Akün, Aylin Karaçay, Elif Metin, Fatih Dinçer, Fırat Kaymak, Can Yılmaz, Zafer Kora, Ömer Faruk Çavuş, Burak Öztürk, Zeynep Çimenciler, Vedi Korel Cezayirli gibi ünlü isimler yer alıyor.

        Genç gönüllerde Hz. Mevlana

        Bu yıl 9, 12, 13 ve 16 Aralık 2016 tarihlerinde düzenlenecek konferanslarda ise Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ve İMKB Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde konferanslar verilecek. Enstitünün Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Ana Bilim Dalı'nda eğitim gören yüksek lisans programı öğrencileri tarafından verilecek konferanslarda Hz. Mevlana'nın hayatı ve öğretileri anlatılacak. Konferanslar lise öğrencilerimiz ile yüksek lisans öğrencilerimizi buluşturarak Hz. Mevlâna'yı doğru bir şekilde anlatma ve faydalanmalarını sağlamayı amaçlanıyor.

        "Mevlana ekseninde Selçuklu'dan günümüze Konya'ya göç" Paneli

        Mevlana ekseninde Selçuklu'dan günümüze Konya'ya göç isimli panel'in başkanlığını Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara'nın yapacak. Programda ise, Üniversitenin Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Alaattin Aköz, Prof. Dr. A. Kazım Ürün ve Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak konuşmalarıyla katkıda bulunacak. Hz. Mevlana ekseninde Selçukludan bu yana Konya'nın aldığı göçler üzerine yapılacak panel 8 Aralık 2016 perşembe günü SÜ Süleyman D. Kültür Merkezi'nde saat 10.30-13.00 arasında düzenlenecek.

        Mevlana ve Mevlevilik konferansları

        "Hz. Mevlana'da Yardımlaşma ve Dostluk"

        Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Hz. Mevlana'da Yardımlaşma Ve Dostluk isimli programda ise, üniversitenin Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Mustafa Demirci, Çumra Meslek Yüksekokulu'nda 14 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 13.30'da tüm Çumra halkına ve yüksekokul personeli ile öğrencilerine konuşma yapacak. Mevlana ve Mevlevilik Konferansları dahilinde ikinci program ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Baykan konuşmacı olacak. Program 13Aralık Salı günü saat 13.30'da SÜ Çumra Meslek Yüksek Okulu koordinesinde Çumra Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek.

        Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşileri VII

        Geleneksel olarak altı yıldır aralıksız sürdürülen ve bu yıl yedincisini düzenleneceği ve Moderatörlüğü'nü Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin'in yapacağı Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşileri'ne Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs katılacak. Hz. Mevlana'nın kültür ve medeniyetimizdeki etkileri ve yansımalarını dinleyicilerle paylaşacaklardır. Program 15 Aralık 2016 Perşembe günü SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda saat 13.30'da gerçekleştirilecek.

        (ÖS-AH-Y)

        06.12.2016 16:21:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler