Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye'de "Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği" projesi başlıyor

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, "Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği" projesinin başlayacağını bildirdi

        Sağlam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı kapsamında hazırladıkları projenin Bakanlıktan destek almaya hak kazandığını ifade etti.

        Projenin 2017 yılından itibaren Bahçe, Hasanbeyli ve Düziçi ilçelerinde yürütüleceğini belirten Sağlam, "Projenin toplam bütçesi 29 bin 750 lira olup proje ortağımız Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'dür. Proje, ülkemizde yetiştiriciliği ve nesli son bulma noktasına gelen safranın, Osmaniye ili koşullarında üretiminin ekonomik olup olmadığını ve karlılığını belirlemek amacıyla yapılacak. Ayrıca bu çalışma ile kadın çiftçilerimiz için yeni bir tarımsal üretim faaliyet kolu oluşturulacaktır" dedi.

        Proje ve safran bitkisi hakkında bilgi veren Sağlam, şunları kaydetti:

        "Projemiz Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı (2014-2018) Hedef-31 'Tıbbi aromatik bitkilerin ekim alanlarının 500 dekara çıkarılmasını sağlamak' ve Hedef-133'ün "İlimizde ilk defa ekilecek/dikilecek 10 yeni ürünün yetiştirilmesini sağlamak" desteklenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Safran, gıda, boya, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılmakta ve kanser tedavisinde umut vaat ettiğinden dünyanın en pahalı baharatlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Nitekim safranın gramı, altına eşdeğerdir ve kilosu uluslararası pazarda 10.000 dolar civarındadır. Safran Hititlerden itibaren Anadolu'da bilinen, Osmanlılar döneminde ise yurt dışına ihraç edilen bir bitkidir."

        (KSM-Y)

        06.12.2016 17:10:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler