Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Külcü'den "Büyükşehir" açıklaması

        (Fotoğraflı)

        M. Muttalip Yalçın

        ÇORUM (İHA) – Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen büyükşehir sayısının artırılmasına yönelik yeni düzenlemeye destek verdi.

        Gıda Bankası'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin büyükşehir olmayı bekleyen illerle ilgili yapılacak düzenlemeye yönelik görüşleri sorulan Başkan Muzaffer Külcü, Türkiye'nin kaynakları sınırsız olmadığına vurgu yaparak, ülkedeki insan kaynağı ve bütçenin en verimli şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

        250 bin nüfuslu bir kentin planlaması ile 5 bin nüfuslu bir ilçenin planlamasını yapmanın aynı olmadığını dile getiren Başkan Külcü, "Bazı hizmetler bakımından belediyeler merkeze bağlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda daha ileri bir adım attı. 750 binin üzerinde nüfusa sahip olan illeri büyükşehir olarak tek belediyeye bağladı. Elbette küçük ve rutin hizmetler ilçe belediyeleri tarafından yürütülüyor. Yapılan iş doğru bir iş. Büyükşehir uygulaması doğru bir uygulama. Bu uygulama sayesinde hizmette aksayan, eksik kalan şeyler olabilir. Bazı işler merkezden planlanırken zor olabiliyor. Büyük işlerin bazen yerinde planlanarak hayata geçirilmesi daha iyi sonuçlar doğurabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki iradesini de biliyoruz. Türkiye bu konuda daha cesur adımlar atmalıdır. Burada yapılmak istenen ülkenin kentleşme oranının artırılması hedefidir. Ancak kentli olmak ile kentte yaşamak arasında fark vardır. Köyde nasıl yaşıyorsanız kente geldiğinizde aynı yaşam biçimini sürdürürseniz kentli olamazsınız. Sadece kentte yaşamış olursunuz. Köydeki yaşam biçimini kentte sürdüremezsiniz. Burada belediyelere önemli görevler düşüyor. Mahallelere hizmetin hızlı şekilde gitmesinin sağlanması gerekiyor" dedi.

        (MMY-BÖ)

        06.12.2016 17:54:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler