Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayşegül'ün imdadına 'Güçlü Kadınlar' yetişti

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kezban Erdoğan ile sınıf öğretmeni Fuat Gökçe, 10. sınıf öğrencisi Ayşegül Kırka'nın eğitimi önündeki engelini Kütahya Güçlü Kadınlar Derneği öncülüğünde ortadan kaldırdı.

        Okulun 3. Katındaki atölye derslerine katılamayan engelli öğrenci için Kütahya Güçlü Kadınlar Derneği harekete geçti. Vali Ahmet Hamdi Nayir'in eşi Münevver Nayir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş adamlarının destekleriyle 10. sınıf öğrencisi Ayşegül Kırka için merdivenleri kolaylıkla çıkabilmesini sağlayan paletli sandalye alındı.

        Paletli sandalyeyle rahata kavuştuğunu ifade eden Ayşegül Kırka, "Atölye derslerine giremiyordum. Bu yüzden kendimi dışlanmış hissettiğim zamanlar oldu. Ancak öğretmenlerim bu duruma çözüm buldu. Hiç tanımadığım insanların benim için çaba göstermesi beni çok mutlu etti, hepsine teşekkür ediyorum. Artık derslerime rahatlıkla katılacağım" dedi.

        Kütahya Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Duygu, engelli öğrencilerin eğitim imkanlarından etkin şekilde faydalanabilmesi adına yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu dile getirerek, "Eğitim, engelli ya da engelsiz her çocuğun hakkı. Çocuklarımızın eğitimlere tam ve etkin şekilde katılmasını sağlamak, bunun için çözüm yolları sunmak da her birimizin görevi. Ayşegül'ün dersine katılabilmesi, olanaklardan faydalanabilmesi için gösterilen birlik ve beraberlik oldukça önemli. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tür faaliyetlerin de herkese örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

        Ziyarette Münevver Nayir'e, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Sak, Güçlü Kadınlar Deneği Başkanı Nurcan Duygu, dernek üyeleri, Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kezban Erdoğan, Ayşegül Kırka ile annesi Necmiye Kırka ve öğretmenler eşlik etti. (EFE)

        07.12.2016 10:11:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler