Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi'nden çevre mühendislerine teknik gezi

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi çevre mühendisi son sınıf öğrencilerine yönelik elektronik atıkların geri kazanımı adlı gezi düzenledi

        İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik elemanları ile Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencileri, atık pil ve elektronik atıkların geri kazanım tesisine teknik gezi düzenlediler. Suadiye'de bulunan Exitcom Recycling tesisine gerçekleştirilen ziyarette atık pil ve elektronik atıkların nasıl geri dönüşümünün sağlandığı ayrıntılı şekilde anlatıldı.

        Gezi hakkında bilgiler veren yetkililer, " Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için tıpkı Avrupa ülkeleri gibi 'sıfır çöp' hedefine varmamız gerekiyor. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak ambalaj atıkları, atık bitkisel yağlar, atık pil, akümülatörler ile elektrik ve elektronik eşyaları ayrı toplayarak bunların geri dönüşümünü sağlayıp ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. 6 yıl içinde 34 ton atık pil, 142 ton da elektronik atık topladık" dediler.

        (İG-İÇ)

        07.12.2016 10:50:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler