Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da 'Bademde Moderne Tarım Uygulaması' projesi imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında "Bademde Modern Tarımın Uygulanması" projesi imzalandı.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, doğrudan faaliyet desteği kapsamında Fırat Kalkınma Ajansına sunulan ve yönetim kurulunca kabul edilen "Bademde Modern Tarımın Çıtası Yükseliyor, Ağın'da Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Kullanılıyor" projesinin sözleşmesi yapılan törenle imzalandı. Ağın ilçe müdürlüğünce uygulanacak olan projenin sözleşmesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Ağın İlçe Müdürü Türker Otlu, FKA Elazığ Destek Ofisi Koordinatörü Abdulvahab Yoğunlu ve proje ekibinin katılımı ile düzenlenen toplantıda imzalandı.

        FKA'nın önemli bir kurum olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, "Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, oluşturduğumuz proje hazırlama birimi ile Fırat Kalkınma Ajansının sunmuş olduğu desteklerden faydalanıp ilimizin tarım ve hayvancılığını geliştirmek için projeler hazırlıyoruz. İlimizde son dönemde kapama meyve bahçelerinin oluşumu ciddi manada hızlandı. Bu oluşum içinde en büyük payı özellikle iklim ve toprak yapısının uygunluğundan dolayı Ağın ilçesi almaktadır. Ağın ilçesinde yaklaşık 5000 dekar alanda Badem üretimi yapılmaktadır" dedi.

        Projenin amacı hakkında bilgi veren Karahan, "Biz kabul edilen bu proje ile Badem üretimi yapılan bu alanlarda çiftçilerin aşırı ve kontrolsüz zirai ilaçlama yapmalarını önlemeyi planlamaktayız. Bunun yanında üretilen bademlerde ilaç kalıntısı ve buna bağlı pazarlama sorunlarını gidermeyi ve en önemlisi ise bölge çiftçilerinin tahmin ve erken uyarı sistemi sayesinde, hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadelelerini en uygun zamanda, en uygun ilaçla ve en uygun dozla gerçekleştirmeleri konusunda eğitilmelerini ve bilinçlenmelerini amaçlamaktayız. Ayrıca bu proje ile yeni badem sahalarının oluşturulması teşvik edilip bununla birlikte yapılacak olan çiftçi eğitim toplantılarında yetiştiricilerimizin iyi tarım uygulamalarına geçmesi hedeflenecektir. Bu kapsamda, Ağın İlçemizdeki Badem üreticileri 2017 yılı içerisinde bakanlığımız İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamına alınmıştır" diye konuştu.

        (CK-MP-Y)

        07.12.2016 11:00:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler