Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AÜ Rektörü Ünal, Engelli öğrenciler ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.

        Akdeniz Üniversitesi Kır Kahvesinde gerçekleşen organizasyona Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Mustafa Ünal, Engelli Öğrenci Birimi koordinatörünü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez ve öğrenciler katıldı.

        Engelliler günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez, "Akdeniz Üniversitesi'nde 181 engelli öğrencimiz var. Bizler tüm engelli öğrencimizle iletişim kurarak, onların isteklerini yerine getirmek, sorunlarına çözüm olmak için çalışıyoruz. Onların yaşam ve eğitim kalitesini arttırmak için projeler üretiyoruz" dedi.

        Engelli öğrencilerle biraraya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal ise, "Sizler Akdeniz Üniversitesi ailesinin önemli birer parçasısınız. Engelli öğrencilerimize engelsiz bir eğitim sunmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Sizlerin de bu konuda her türlü dilek, öneri ve isteklerinize açığız" diye konuştu.

        Engelli öğrenciler arasında, yüksek lisans yapan ve doktora düşünen öğrencilerin olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu belirten Rektör Ünal, "Fırsat verildiği ve önlerindeki engeller kaldırıldığı zaman engelli bireylerimizin her şeyi aşabileceğini göstermesi bakımından sizlerin gösterdiği başarı son derece önemli" dedi.

        Sınırları olmayan engelsiz kampüs hedefinde olduğunu belirten Rektör Ünal, "Bizler engelli öğrencilerimiz öncelikli olmak üzere tüm öğrencilerimizin engelsiz, rahat, huzurlu bir eğitim alması için çalışıyoruz. Akdeniz Üniversitesi'ni engelli bireylerimizin yükseköğretimin sunduğu imkânlardan sonuna kadar yararlanacağı bir kurum haline getirmeyi planlıyoruz. Üniversitemizin bu alanda edindiği deneyimler ve özellikle AB Projelerinde elde edilen kazanımlar kampüs hayatındaki iyileştirmelere ve daha fazla engelliye ulaşmak için bir fırsat teşkil etmektedir."

        Organizasyon için teşekkür eden öğrenciler Akdeniz Üniversitesi'nin engelsiz kampüs anlayışında Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olduğunu belirttiler.

        (SÇ-SÇ-Y)

        07.12.2016 11:34:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler