Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uyuşturucudan kurtulmak isteyen bir gencin hikayesi beyaz perdeye taşındı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Senaristliğini ve yönetmenliğini Feyzi Baran'ın, başrol oyunculuğunu Feyzullah Tan'ın, görüntü yönetmenliğini ise Cihat Bilen'in üstlendiği "Bana Dua Edin" adlı kısa film Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde çekildi. Yaklaşık 1 hafta süren çekimlerde Sur halkı "Bana Dua Edin" film ekibine yoğun ilgi gösterdi.

        Son zamanlarda terör olayları, patlamalar ve çatışmalarla gündeme gelen Diyarbakır'da sanata dair çalışmalar da devam ediyor. Halkın kanayan yaralarından biri olan uyuşturucu bağımlılığını konu alan "Bana Dua Edin" isimli kısa film Diyarbakır'ın tarihi sur ilçesinde çekildi. Yaşanmış bir olaya dayanan filmde uyuşturucu batağındaki bir gencin kurtuluş yolundaki hikayesi anlatılıyor.

        "Her şey bir yazıyla başladı"

        Her şeyin, Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare Camiinin tuvaletlerinden birinin kapı arkasında "Bana Dua Edin Bu Maddeden Kurtulayım" yazısını gördükten sonra başladığını belirten, filmin senarist ve yönetmeni Feyzi Baran, "O kadar içten, o kadar sahici bir yakarıştı ki, bu duaya kayıtsız kalmak imkansızdı. Biraz araştırdıktan sonra, uyuşturucu madde ile inancı arasında kalmış R.K.'nin hikayesine ulaştık. Sonrasında benzer başka bir hikayeye daha. Ve anladık ki aslında bu sadece onun R.K.'nın değil, her gün bakıp görmezden geldiğimiz binlerce R.K.'nin hikayesiydi" dedi.

        "Senaryomuz Kültür Bakanlığı'ndan destek aldı"

        Hikayeyi senaryolaştırdıktan sonra Kültür Bakanlığı'na destek almak için sunduklarını dile getiren Baran, "Destek alan filmler listesi açıklandığında bizim projemizin de içinde olduğunu görünce büyük mutluluk yaşadık. O andan itibaren ekibi oluşturup çalışmalara başladık. Büyük bir titizlikle en ince ayrıntısına kadar yapacağımız çekimlere odaklandık. Filmimizin senaryosunun yazılmasından çekimine kadar R.K.'dan sahne danışmanlık desteği aldık. İstedik ki yara ile merhemi aynı filmde yan yana verebilelim. Görüntü yönetmenliğini işinde çok başarılı olan, birçok dizi, belgesel ve sinema setlerinde çalışan Cihat Bilen'in üstlenmesi başarının artık kaçınılmaz olduğunu hissettirdi film ekibine. Başrol oyuncumuz Feyzullah Tan ise harika bir oyunculuk performansı göstererek gerçek anlamda gözlerimizi yaşarttı. Yardımcı Yönetmenimiz Yılmaz Tarancı, Sanat Yönetmenimiz Kamil Kahraman da ekibimiz içerisinde yer aldı. Kısaca söylemek gerekirse kısıtlı imkanlarla, ancak muhteşem bir ekiple harika bir iş ortaya çıkarttık. Şunu da belirtmek isterim ki çekim yaptığımız yer olan 'Sur' bu işin biçilmiş bir kaftandı. Sinematogratif açısından zengin bir film ortaya çıktı. Son olarak Diyarbakır'da böylesi sanatsal ve toplumsal bir çalışma yaptığımız için çok mutluyuz. Sur Halkı'na bize gösterdiği ilgi ve destek için ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (İHA-MP-Y)

        07.12.2016 12:16:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler