Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitkamilin örnek projesi yakın zamanda tamamlanacak

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediyesi tarafından Fıstıklık Mahallesinde yapımı başlatılan ticaret merkezinin inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Mahalle halkı, tüm ihtiyaçlarını yakın zamanda tamamlanması planlanan ticaret merkezinden karşılayabilecek.

        Şehitkamil Belediyesi tarafından Fıstıklık Mahallesinde uygulanan proje kapsamında binaların altına dükkan-işyeri yapma ve açma yasaklanmıştı. Şehitkamil Belediyesi, Fıstıklık Mahallesindeki yerleşim yoğunluğuna bağlı olarak ortaya çıkan alışveriş ihtiyacının karşılanması için ticaret merkezi yapımına başladı. Büyük bölümü tamamlanan ticaret merkezi, yakın zaman sonra vatandaşın hizmetine sunulacak. Yapılan ticaret merkezinde 16 dükkan bulunacak. Bu dükkanlardan bir tanesi 1 ekmek üretim imalathanesi, 1 tanesi market ve 14 tane değişik ebatlarda dükkan olacak.

        ''Hizmetler dolayısıyla çok mutluyuz''

        Mahallede yapılan ticaret merkezinin gelecek yüzyıl düşünülerek yapıldığını dile getiren mahalle sakini Ali Güler, "Şehitkamil Belediyemizin yaptığı bu çalışma çok güzel bir hizmettir. Bu mahallede binaların altında ticari faaliyet verecek hiçbir dükkan yoktur. Burada uygulanan proje, önümüzdeki yüzyıl düşünülerek yapılmış. Yapılan ticaret merkezi; fırın, kasap, market gibi vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmet verecek. Binaların altında dükkan olduğu zaman, dükkan sahibi yük indir-bindir yapıyor. Apartman sakinleri de bu konudan dolayı rahatsız oluyor. Geçmiş dönemlerde farklı mahallelerde bunun sıkıntısı çok yaşandı. Bu mahallede bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Şehitkamil Belediyemiz, yapılan hiçbir apartmanın altına ticari faaliyette bulunacak bir mekan oluşturulmasına izin vermedi. Bu durum vatandaşımız açısından çok güzel olacak. Vatandaşımızın ihtiyacını karşılaması için bu ticaret merkezi yapılıyor. Mahalle halkı ticaret merkezinin tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Ticaret merkezinin dışında mahallemize çok güzel bir park yapıldı. Park her yaştan vatandaşımıza hizmet verecek şekilde yapıldı. Çok fonksiyonlu, çok güzel bir parkımız oldu. Bu hizmetler dolayısıyla çok mutluyuz. Çalışmaları dolayısıyla Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

        İnsanlar tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayacak

        Ticari hizmet sunan yerlerin oluşturduğu olumsuz durumların ortadan kaldırılması adına önemli bir proje yapıldığına işaret eden mahalle sakini Salih Tunç, "Ticaret merkezinin yapılması çok iyi oluyor. Böyle bir kompleks, bu mahallenin ihtiyacıydı. Çünkü burada insanların alışveriş yapacakları bir mekan yok. Burada yaşayan insanların ihtiyacının karşılanması lazımdı. Ticaret merkezi faaliyete geçince insanlar tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayacak. Apartmanların altında dükkan olmaması çok iyi oldu. Özellikle fırınlardan çıkan duman, kebapçılardan çıkan duman, işyerlerinin diğer olumsuz durumları bu mahallede olmayacak" diye konuştu.

        ''Mükemmel bir yer yapıldı''

        Ticaret merkezinin tamamlanmasını beklediğini belirten esnaf Mustafa Gürselen, "Ben bir esnafım. Lokantacılık yapıyorum. Ben de biran önce buranın tamamlanmasını bekliyorum. Ticaret merkezinin içinde bir dükkanımın olmasını istiyorum. Lokantanın gelişi güzel yerlerde açılması, duman konusunda rahatsızlık oluşturuyor. Yapılan ticaret merkezi hem vatandaş açısından hem de esnaf açısından çok güzel oldu. Esnaf hiç kimseyi rahatsız etmeden işini yapacak. Mükemmel bir yer yapıldı. İnsanlar bütün alışverişlerini buradan yapacak. Rıdvan Fadıloğlu'na çok çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        07.12.2016 13:38:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler