Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yangının evsiz bıraktığı aileye yardım

        - Yangında kül olan evle birlikte 22 bin TL nakit para ve 4 cumhuriyet altınları yandı, 4 büyükbaş ve 4 küçükbaş hayvanları telef oldu

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen yangında kış ortasında evsiz kalan Hayati-Sadiye Coşar çiftine Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden yardım eli uzandı.

        Samsun'a 175 km uzaklıkta bulunan Darıçay Mahallesi'ndeki aileye ulaşan Çözüm Merkezi ekipleri, 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunarak yardımları çifte teslim etti. Elektrik kontağı bir aileyi daha evsiz bıraktı. Darıçay Mahallesi Dere Sokak'ta 4 gün önce elektrik kontağından çıkan kıvılcımla meydana gelen yangın, dakikalar içinde iki katkı ahşap evi küle çevirip, geçimini hayvancılıktan sağlayan ailenin evin altındaki ağırda bulunan 4 büyükbaş ve 4 küçükbaş hayvanı da telef etti. Yıllardır çalışıp biriktirdiği 22 bin TL nakit para, 4 cumhuriyet altını ve yeni evli oğlunun beyaz eşyalarını da yitiren Hayati-Sadiye Coşar çifti, ceketlerini dahi alamadıkları yangından son anda kurtuldu.

        Baba yadigarı ev ile tüm birikimlerini yitirerek kış ortasında evsiz kalan ailenin imdadına komşuları yetişti. Geçici olarak kullanılmayan derme çatma bir eve yerleştirilen çift ne yapacağını kara kara düşünüyor. Doğal afeti duyun yakınları ve komşularının desteği ile ayakta kalmaya çalışan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

        Hayvanlarını kurtarmaya çalışırken yüzünün bir kısmı yanan 4 çocuk babası baba Hayati Coşar (51), yangında canını zor kurtardığını anlattı. Geride sadece banka ipotekli bir traktörünün kaldığını ifade eden Hayati Coşar, traktörünün ruhsatının dahi yandığını belirterek, ellerinde hiçbir şeyin kalmadığını kaydetti. Tek tesellilerinin evlatlarının ve yaşlı annesinin yangın sırasında evde bulunmaması olduğunu söyleyen Coşar, "Eğer evde olsalardı onları kurtaramazdık. Hayatımda böyle bir şey ne gördüm ne duydum. 15 dakika içinde elimizde avucumuzda ne varsa hepsi gitti. Üzerime giyecek bir ceket dahi kurtaramadım. Bizim için büyük bir kayıp oldu ama demek ki bunu yaşamamız gerekiyormuş. Allah kimseye böyle bir imtihan yaşatmasın" diye konuştu.

        Yangın şokunu henüz atlatamayan anne Sadiye Coşar (58) ise, "Yengem ile sohbet ediyorduk. O esnada bir yanık kokusu geldi. Oturduğumuz oda sobalı olduğu için yanan bir şey var mı diye sağa sola bakındık ama göremedik. Kokunun çoğalıp çatlama sesleri gelmesi üzerine evi kontrol etmek için odadan dışarı çıktığımızda koridorda alevlerle karşılaştık. 'Yanıyoruz' diye bağırmaya başlamışım. Alevler birden çoğalınca yengemle ben kendimizi camdan dışarı zor attık. Eşim de alevlerin arasından son anda çıktı. Yüzü gözü yanmıştı. Sonrasında evi tamamen alevler sarınca bir süre sonra itfaiye geldi. Her şey çok geçti. Yangını söndürdüler ama her şeyimiz de kül oldu. Nüfus cüzdanlarımıza varana kadar yanmadık şey kalmadı" şeklinde konuştu.

        Yaklaşık 100 bin TL değerinde maddi kayba uğradıklarını söyleyen Hayati-Sadiye Coşar çifti, şu an çok zor durumda olduklarını belirtti. Gıda yardımı gönderen başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere tüm hayırsever personele teşekkür eden çift, destek veren herkese dua ediyor.

        (SAM-SLH-Y)

        07.12.2016 13:51:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler