Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bartın AFAD'dan öğrencilere doğal afet eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Ortaokulu, İstiklal İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu'nda deprem, öncesi, sırası, sonrasında hareket tarzı konularında eğitimler gerçekleştirildi.

        Eğitimlerle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ve doğal afetler bakımından riskli bir bölgede yer alması nedeniyle, savaş, asimetrik tehdit, deprem ve yangın felaketi oluşturabilecek unsurların can ve mal kaybına yol açabileceği öngörülmektedir. Toplu yaşanılan kurum, okul, yurt gibi yerlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve öğrencilerimizde afet bilinci oluşturulması, panik ortamının azaltılması ancak eğitim ve tatbikatlarla mümkün olabilmektedir. Bu nedenle, belirlenen okullarımızda, eğitimcilerimiz tarafından deprem, öncesi, sırası, sonrasında hareket tarzı konularında eğitim verilmesi ve bina tahliye çalışması yapılması planlanmış olup Aralık ayı boyunca toplam 28 okulda eğitimlerimiz devam edecektir" denildi.

        (AY-OA-Y)

        07.12.2016 13:55:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler