Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ev hanımlarından atık yağ kampanyasına büyük destek

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesinin, 'Atık Yağ Sizden Doğa Dostu Hediyeler Bizden' kampanyasına katılım her geçen gün giderek artıyor. İlçe genelinde okullar ve iş yerlerinin yanı sıra ev hanımları da kampanyaya büyük destek veriyor.

        Evde biriktirdikleri atık yağları Kartal Belediyesinin 'Alo Çevre' hattını arayarak teslim eden Kartallı ev hanımları, hem çevreye ve doğaya sahip çıkıyor hem de biriktirdikleri 6 litre atık yağ karşılığında 1 litre doğa dostu yüzey temizleyicisi hediye alıyor. Atık yağların yanı sıra deterjan atıklarının da özellikle denizlere verdiği zarara dikkat çekmek isteyen Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün, kampanyaya katılanlara hediye ettiği doğa dostu yüzey temizleyici, deniz suyuyla bile tüm yıkanabilir yüzeyleri temizleme özelliğine sahip. Ana temizlik maddesi doğal hammaddelerden elde edilen temizleyici, doğada çözünebilen sabun bazlı bir formüle sahip.

        Deterjan atıklarının denizlere etkisi

        Deterjan atıklarının, deniz yüzeyinde toplanarak oksijen alışverişini engellediği, oksijen eksikliğinin de bulanıklık, tabanda aşırı birikme, kokuşma ve canlı türünde azalmaya sebep olduğu belirtildi. Deniz canlılarında birikerek toksik etki gösteren deterjan atığının, yüzeysel sularda ötrofikasyona ve alg artışına neden olduğu kaydedildi. Ortamda alg gelişmesine sebep olanın ise, deterjanlardaki fosfor bileşikleri olduğu bildirildi.

        Ötrofikasyon: Su ortamında benzin zenginleşmesi ve bunun sonucunda da organik madde üretiminin gerçekleşmesidir. Ötrofikasyon sonucu, su organizmaları ve bitkileri aşırı miktarda çoğalarak fazla oksijen harcanmakta, daha sonra canlıların ölümü hızlanarak sudaki canlı yaşamı kaybolmaktadır.

        (HB-MK-Y)

        07.12.2016 14:32:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler