Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatyalılardan Köylü Pazarı talebi

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Yeşilyurt ilçesi Tecde mahalle muhtarı Ali Yiğit, üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturan Köylü Pazarının Malatya için bir eksiklik olduğunu söyledi.

        Türkiye 'de birçok ilde kurulan köylü pazarları şehir ekonomisine katkı sağlıyor, Malatya Yeşilyurt ilçesi Tecde mahallesi muhtarı Ali Yiğit'te Malatya'da köylü pazarlarının kurulmasını isteyenler arasında yer alıyor.

        Hayata geçirilemeyen hal yasasından dolayı üreticilerin mağdur olduğunu belirten mahalle muhtarı Ali Yiğit, ''Üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturacak, üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının azamiye indirilmesi için planlanan hal yasası bir türlü hayata geçirilemedi. Bunun yerine köylü pazarları kurulursa üretici aracısız tüketiciyle buluşabilir.Köylü pazarı üretici ile halkın buluştuğu en verimli noktadır. Birçok şehirde olmasına rağmen şehrimizde bir köylü pazarı bulunmamaktadır" dedi.

        Malatya'nın belediye başkanlarından köylü pazarı kurulması konusunda destek beklediğini vurgulayan muhtar Yiğit "Hatice teyze bahçesinde koparttığı bal kabağını alıp rahatlıkla pazarda alıcısıyla buluşturuyor. Ayşe abla kendi elleriyle diktiği ıspanağı desteleyip aracısız pazarda satıyor. Ahmet amca dağlarda topladığı kekiği, kuşburnunu pazarın bir köşesinde tüketicisine kavuşturuyor. Köylü pazarında öyle kasa kasa ve kilolarca ürün göremezseniz kimi tezgahta iki deste ıspanak kimisinde iki veya üç kilo elma, kimisinde bir iki küp peynir, Pazara gelen kendi ürününü alıp gelmiş. Köylü pazarı kültürü birçok şehirde yerleşmiş durumda. Şehrimizin Belediye Başkanlarına bir öneri getiriyoruz. Şehrimize bir köylü pazarı kurulmasını talep ediyorum" diye konuştu.

        Köy pazarlarının şehir ekonomisine katkı sağlayacağını ve Turgut Özal mahallesinde 3bin metre kare alanda bulunan kapalı semt pazar yerinin köylü pazarına dönüştürüleceğini söyleyen Tecde mahallesi muhtarı Ali Yiğit, "Köylü pazarları şehrin ortak bir noktasına yeni bir alan yapılabilir. Üreticiden halka organik köylü pazarı neden olmasın. Arapgir üreticisi üzümünü getirecek. Doğanşehir elmasını, Pütürge balını, Hekimhan cevizini,Yeşilyurt kirazını, Kale çileğini, Yukarı Banazı siyah kuru üzümünü, Tecde pestilini, pekmezini köy pazarı denilince sebzeden tutun yiyeceğin her türlüsü akla gelir. Şehrimize bir köylü pazarı kazandırılması noktasında yetkililerimizden gerekli çalışmanın yapılmasını bekliyoruz " diye konuştu.

        (ZIG-BRN-Y)

        07.12.2016 14:44:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler