Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da terör örgütü üyesi 19 üniversiteli yakalandı

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın'da jandarma ekiplerinin 9 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda PKK/PYD terör örgütüne üye oldukları iddia edilen 19 üniversite öğrencisi yakalandı.

        Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Aydın'da PKK/PYD terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda ADÜ Nazilli İİBF'de bazı öğrencilerin fakülte içerisinde PKK/PYD terör örgütünü öven konuşmalar yaptıkları ve slogan attıkları duyumu alındı. Yapılan araştırmanın derinleştirilmesinde 24 şüphelinin terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları, terör örgütü propagandasını yaptıkları ve PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile pankart açtıkları tespit edildi.

        Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu PKK/YPG terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı olarak dün saat 06.12'de operasyon yapıldı. Aydın başta olmak üzere Şırnak, Hakkari, İstanbul, Batman, Bitlis, Mersin, Antalya ve Ankara illerini de kapsayan çeşitli adreslerde eş zamanlı operasyonda, A.B., V.N., E.E., M.N.K., V.B., Ş.Ç., S.G.,G.Y., H.K., S.S., N.K., D.M., Ş.S., İ.B., A.D.,Y.C., S.M., O.Ş. ve E.Ö., isimli 19 PKK/PYD örgüt mensubu yakalandı. Eş zamanlı operasyonda adreslerinde bulunamayan K.K., F.C., D.G., Ö.D., S.N.A.,Z.S. isimli örgüt mensuplarının yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Gözaltına alınan örgüt mensuplarının adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 77 adet fişek, çok sayıda PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

        (MB-Y)

        07.12.2016 15:02:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler